Рафаел Надал предпочита света преди социалните мрежи. Испанският тенисист смята,

...
Рафаел Надал предпочита света преди социалните мрежи. Испанският тенисист смята,
Коментари Харесай

Надал предпочита света преди социалнте мрежи

Рафаел Надал избира света преди обществените мрежи. Испанският тенисист счита, че в предишното връзката сред играчите от тура е била по-силна спрямо днешните времена, когато „ всеки е пред компютъра ”.

„ Когато аз започнах да играя тенис, нямаше обществени мрежи и не стояхме от самото начало пред преносимия компютър. Имаше доста по-добра връзка сред играчите, в сравнение с е в този момент. Израснах без този нов свят на обществените мрежи и избирам да е по този начин. Но светът се трансформира и би трябвало да се пригодим към времето, в което живеем ”, съобщи Надал.

Турнирът в Монреал е по-специален за испанеца, защото точно тук той завоюва първата си огромна купа на твърда настилка, побеждавайки Андре Агаси през 2005 година „ Тази купа означаваше доста. Беше прочувствено да я печеля против Андре. Винаги съм имал положителни моменти тук и желая още веднъж да ги повторя ”, добави Надал.

Рафа Надал е подложен под №1 на Мастърса в Монреал и има да пази купа от предходната година, когато надигра Стефанос Циципас с 2-0 сета. Той взе участие, макар че огромните му съперници Роджър Федерер и Новак Джокович пропущат конкуренцията, с цел да си дадат по-голяма отмора след Уимбълдън.

„ Не мога да мисля за това дали са тук или не. Аз би трябвало да се приготвя по допустимо най-хубавият метод за моята игра ”, сподели Надал. Той не изключи опцията да играе и на Мастърса в Синсинати, само че това зависи от положението на неговото тяло. „ По-трудно е на твърда настилка, в сравнение с клей или трева. Може да бъде рисково за тялото ”, добави испанецът.

Той ще започва в Монреал непосредствено от втория кръг, като ще срещне спечелилия от дуела Алекс де Минор – Дан Еванс. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР