Рафаел Надал пречупи Доминик Тийм в пет сета в невероятно

...
Рафаел Надал пречупи Доминик Тийм в пет сета в невероятно
Коментари Харесай

Надал стана победител в зрелищен петчасов сблъсък с Тийм

Рафаел Надал пречупи Доминик Тийм в пет сета в необикновено оспорван и хубав мач от 1/4 финалите на Откритото състезание на Съединени американски щати. Двамата тенисисти изиграха най-вълнуващият дуел в тазгодишното издание на шампионата от Големия шлем, който продължи 4 часа и 54 минути.

Тийм завоюва началния сет с разгромното 6-0 за 26 минути, само че Надал отговори по шампионски и взе идващите два с 6-4, 7-5. В четвъртия сет се игра тайбрек, в който австриецът поведе с 3-0, след това с 6-3 и се възползва от втория си сетбол. В решителната пета част тенисистите бяха безгрешни на собствен сервис и още веднъж се стигна до тайбрек. В 11-ия гейм Надал бе покрай пробив, откакто поведе с 40-0, само че Тийм сподели невероятна душeвност и избави подаването си. Този тайбрек стартира с минипробив на Надал, който се оказа и единствен. Надал поведе с 6-5 и имаше мачбол на сервис на Тийм, който съумя да оползотвори и постави завършек на тази невероятна борба на корта.

Това бе 11-и мач сред двамата и Рафа към този момент води с 8-3. В предпоследната фаза испанският левичар ще играе с спечелилия от 2009 година Хуан Мартин дел Потро, който се наложи над представителя на домакините Джон Иснър с 6-7 (5-7), 6-3, 7-6 (7-4), 6-2.

Надал се бори за четвърта купа на Ю Ес Оупън и втора поредна. Най-доброто достижение на Тийм в Ню Йорк остава 1/4 край. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР