Рафаел Надал потвърди първоначалните си планове да се откаже през

...
Рафаел Надал потвърди първоначалните си планове да се откаже през
Коментари Харесай

Надал: Вероятно това е последното ми участие в Барселона; трябва да бъда реалист

Рафаел Надал удостовери първичните си проекти да се откаже през актуалната година от прoфисоналния тенис, въпреки че не разгласи прецизен миг, в който това ще се случи. Матадора се завърна след 12-месечно неявяване, с цел да взе участие на шампионата в Бризбейн, само че там последва нова контузия и от този момент насам именитият испанец не съумяваше да се завърна на корта.

Положителните вести са свързани с това, че 22-кратният първенец от Шлема ще излезе още на следващия ден на корта в Барселона, с цел да премери сили с италианеца Фабио Коболи, което беше доказано от самия Рафа на конференция дадена по-рано през днешния ден:

" Дойдох тук в последния миг, тъй като не знаех дали ще мога да играя. Утре сигурно ще изляза на корта. Последните две години бяха в действителност доста тежки за мен. Претърпях интервенция на тазобедрената става, а възобновяване от нея лишава доста време. Длъжен съм да чувам сигналите на тялото си и не можах да извърша програмата, която бях планувал да последвам през сезона.

Когато не можеш, не можеш. Може да ме боли от това, само че действителностите са такива. Сега съм в друг стадий от кариерата си и виждам да не скърбя за пропуснатите шампионати, а да приема идното си присъединяване в Барселона като един прелестен подарък. Смятам, че това е последното ми присъединяване на този шампионат и желая да се любувам на всеки един миг. Не съм избрал последна спирка на кариерата си. Ще играя, до момента в който знам, че си коства. Подготвям се оптимално добре и съм подготвен на следващия ден да изляза на корта, само че би трябвало да бъда реалист` - признава 11-кратният първенец в надпреварата.

Nadal. “I will keep play till the moment I feel it’s not worthy anymore ”.

Says he didn’t set a retirement date.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР