Рафаел Надал постигна нещо историческо в неделя, триумфирайки за 14-и

...
Рафаел Надал постигна нещо историческо в неделя, триумфирайки за 14-и
Коментари Харесай

Специалист: Подозирам, че Надал използва допинг, но това бива прикрито от ATP

Рафаел Надал реализира нещо историческо в неделя, триумфирайки за 14-и път на Откритото състезание на Франция. Това придобива още по-голяма значителност, имайки поради съществуващите в началото подозрения дали Матадора въобще ще вземе присъединяване във втората " мейджър " конкуренция за сезона, откакто единствено седмица по-рано той едвам успяваше да стъпи на крайници си по време на осминафиналите в Рим.

След последния си дуел на Ролан Гарос испанецът разкри, че е съумял да играе само заради обстоятелството, че в хода на шампионата глезенът му е бил напълно под въздействието на анестетици. Тези думи на рекордьора по трофеи от Шлема обаче бяха сложени под въпрос от мнозина, съгласно които повода за реализиране на сходни резултати е приемането на непозволени стимуланти от манакореца. Такава теза изложи и немският допинг експерт Фриц Цергел от Института за биомедицински и фармацевтични проучвания в Нюрнберг.

" Анаболните стероиди са класика в тениса, тъй че не съм сюрпризиран. Следя протичащото се в спорта от десетилетия и имам ясна визия за всичко. Тенисът е в топ 4, когато става дума за потребление на допинг, дружно със зимните спортове, леката атлетика и колоезденето.

Рафаел Надал демонстрира признаци на особеност. Имам съществени съмнения по отношение на дейностите му, имайки поради метода, по който се завръща на корта, и целия му атлетизъм. Той е родом от Испания - страна, която не се слави със прецизно следене на тези неща.

Освен това АТР чудесно прикрива сходни дейности от страна на своите звезди. Това в никакъв случай няма да стане обществено притежание, заради което подозренията ще си останат просто подозрения ", приключи биомедикът.

Източник: Firstsportz

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР