Рафаел Надал победи лесно с 3:0 Уго Делиен и се

...
Рафаел Надал победи лесно с 3:0 Уго Делиен и се
Коментари Харесай

Надал сгази боливиец на старта в Мелбърн

Рафаел Надал победи елементарно с 3:0 Уго Делиен и се класира за втория кръг на Australian open. При завръщането си на Rod Laver Arena международният №1 сподели добър тенис печелейки обособените сетове с 6-2, 6-3, 6-0 за малко над два часа.

Това беше 62-а победа за испанеца в Мелбърн и доста значима за него след присъединяване му за Испания на ATP Cup.

Надал желаеше бърза победа, само че в първия сет имаше геймове, които бяха над 10 минути. Световният №1 вкара малко над половината си първи сервиси, само че се възползва от 20-те непредизвикани неточности на Делиен.

Надал направи двойно по-малко, само че последователно стартира да натрупа и завършващи удари, които му разрешиха да пробие два пъти до 4-0, спасявайки в това време два брейкбола. Делиен върна пробива при 2-5, само че незабавно по-късно сдаде подаването си и загуби сета с 2-6.

След паузата първенецът от 2009 година понижи неточностите и стартира да се показва все по-добре на първи сервис. 73-ият в света този път позволи единствено 10 непредизвикани неточности и се задържаше в резултата до 2-3. Тогава Рафа проби, само че и той не успяваше да откри ритъма си изцяло, допускайки бързо връщане на един пробив. Последва обаче трети следващ пробив, който отиде на сметката на испанеца, и той затвори сета с 6-3.

Още в първия гейм на третата част Делиен трябваше да обръща от 0-40 в личното си подаване и го стори след два форхенд уинъра, единият от които хвана в крачка противника. Боливиецът обаче трупаше непредизвикани неточности, изправи се пред общо шест брейкбола, преди да загуби сервис гейма си.

Световният №1 продължи да господства и да не оставя шансове на съперника с нов пробив за 3-0. Боливиецът нямаше никакви благоприятни условия в по-дългите разигравания и Рафа се добра до „ прикрит “ мачбол от посрещане при 4-0. Делиен се измъкна, само че след това испанецът разчете сервиса му и приключи сечен бекхенд по правата, с цел да сервира за успеха. За Надал остана лесната част и той приключи мача с 6-0 след форхенд уинър по диагонала, класирайки се за втория кръг в Мелбърн.

В идващия кръг международният №1 чака спечелилият от дуела Федерико Делбонис и Жоао Соуса.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР