Рафаел Надал осъзнава, че му предстои дълъг път, докато възвърне

...
Рафаел Надал осъзнава, че му предстои дълъг път, докато възвърне
Коментари Харесай

Надал: На всяка пресконференция ми се струва, че трябва да се оттегля


Рафаел Надал осъзнава, че му следва дълъг път, до момента в който възвърне най-хубавата си форма, само че е убеден, че това скоро ще се случи. Испанецът зауби първия си мач за сезона откакто по-рано през днешния ден отстъпи пред Камерън Нори на United Cup. Това бе третият случай след 2004 и 2015, когато Матадорът стартира акцията с проваляне.

„ Поздравявам Камерън за поедата, защото игра доста добре. Той е измежду топ играчите в Тура, познаваме се добре и по тази причина мисля, че през днешния ден направи всичко по най-хубавия метод. Ако предходната година бяха присъдили точки за Уимбълдън, Нори щеше да е доста по-високо в ранглистата. Ясно ми е, че би трябвало да повиша доста равнището си, само че не бих споделил, че днешният мач беше неуспех. Трябва да съм по-солиден, да върша по-малко неточности и да подобря физическата си кондиция, тъй като през днешния ден ми липсваше скорост. С изиграването на още мачове обаче още веднъж ще намеря ритъма си “ – разяснява международният №2 на конференцията след мача.

„ Когато стартира още веднъж да надвивам, нещата доста ще се подобрят, защото тогава ще съм по-спокоен и ще играя без напрежение. Ще извлека поучения от отрицателните неща, които ми се случиха на корта през днешния ден, само че също по този начин ще доклада и позитивите. Трябва да подвигна доста равнището, с цел да мога да се боря за най-големите титли, само че мисля, че през идващите две седмици ще имам задоволително време да го направя “ – добави рекордьорът по трофеи от Големия шлем.

Испанецът съобщи също, че му е омръзнало от въпросите по отношение на възможното му отдръпване. „ Нямам потребност от съответна причина, с цел да не преставам да играя тенис. Това, което ме стимулира, е пристрастеността, която изпитвам към този спорт. Когато я изгубя, незабавно ще ви уведомя. Напоследък на всяка конференция ми наподобява по този начин, като че ли би трябвало да се отдръпва, защото всички сте доста заинтригувани от тази опция. Спрете с това, тъй като съм пристигнал, с цел да играя и избощо не мисля за отдръпване.

Надал е безапелационен, че макар днешното проваляне мотивацията му да помогне на Испания да се показа мощно на United Cup продължава да бъде доста висока.

„ Да започнеш сезона с екипен шампионат е извънредно преживяване. Атмосферата в тима е чудесна и всички се познаваме добре, само че в това време знаем, че не можем да си позволим доста неточности. След тази загуба ще бъдем напрегнат, тъй че ще направя всичко допустимо, с цел да окуража останалите. Де Минор е доста сложен конкурент. Много е бърз и също така в последно време усъвършенства сервиса си. Знам, че ме чака тежък мач и че би трябвало да се показва доста по-добре, в случай че желая да печеля “ – приключи първенецът на Australian Open.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР