Rafael Nadal Open, полуфиналАлександър Лазаров – Михаил Кукушкин 6-7(4), 6-4,

...
Rafael Nadal Open, полуфиналАлександър Лазаров – Михаил Кукушкин 6-7(4), 6-4,
Коментари Харесай

Лазаров е на първи Чалънджър полуфинал след обрат срещу Кукушкин


Rafael Nadal Open, полуфинал

Александър Лазаров – Михаил Кукушкин 6-7(4), 6-4, 7-6(3)

Александър Лазаров записа поредна победа на шампионата в Майорка, надделявайки над Михаил Кукушкин в трагичен дуел, траял повече от три часа. Българинът се показа на доста високо равнище против някогашния №39 и доближи до първия си полуфинал на равнище Чалънджър, като в това време се изкачи от №328 в лайв ранкинга на ATP.

Следващият конкурент на Лазаров ще бъде седмият в схемата Лука Нарди (№175).

Двубоят стартира с ранен пробив за Кукушкин, само че Лазаров възвърне равенството, след което двамата си размениха по още един брейк за 3-3. В хода на сета никой не съумя да пробие, като българинът пропусна шест сетбола при 5-4, както и още един при 6-5. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който пред Кукушкин се откриха три следващи благоприятни условия да завоюва сета. Лазаров отрази първата, само че казахстанецът оползотвори идващия си късмет и се наложи със 7-6(4).

Във втората част българинът пръв затвърди пробива си и по този метод поведе с 3-1. Кукушкин обаче реализира цялостен поврат, преди Лазаров да прекъсне серията му и да възвърне равенството при 4-4. Казахстанецът опита да си върне самодейността, само че четвъртата ни ракета записа доста значим пробив, който след това затвъди с гейм на нула и по този метод изравни резултата в мача след 6-4.

Третият сет протече по метод, подобен на първия – никой от двамата не съумя да пробие, въпреки Лазаров да имаше три следващи шанса да го стори при 5-5. Последва нов тайбрек, в който българинът натрупа удобен задатък, реализирайки два мини-брейка за 4-0. Кукушкин избави два от петте следващи мачбола, пред които бе изправен, само че Лазаров не му разреши да продължи да се надява на поврат и победи с 6-7(4), 6-4, 7-6(3) след 3 часа и 22 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР