Rafael Nadal Open, осминафиналАлександър Лазаров – Александър Вукич 6-3, 4-6,

...
Rafael Nadal Open, осминафиналАлександър Лазаров – Александър Вукич 6-3, 4-6,
Коментари Харесай

Лазаров елиминира третия поставен в Майорка


Rafael Nadal Open, осминафинал

Александър Лазаров – Александър Вукич 6-3, 4-6, 6-4

Александър Лазаров продължава да се показва доста мощно на Чалънджър шампионата, провеждащ се на кортовете на академията на Рафаел Надал в Манакор. Българинът доближи до четвъртфиналите на конкуренцията откакто отстрани третия подложен Александър Вукич (№132). По този метод четвъртата ни ракета усили доста възможностите си да запише рекорден ранкинг в понеделник.

Следващият конкурент на Лазаров ще бъде Михаил Кукушкин (№214) или Матеус Алмейда (№219).

Четвъртата ни ракета и през днешния ден се показа доста добре на сервис, като завоюва впечатляващите 82% от точките си на първи сервис (50/61). Лазаров оползотвори три от 11-те си шанса за пробив (27%), само че това се оказа задоволително, защото Вукич осъществя два от своите четири брейкпойнта (50%).

Двубоят стартира чудесно за Лазаров, който съумя да запише първия пробив в мача и да натрупа задатък от 4-1. Българинът можеше да продължи мощната си серия, само че Вукич избави два брейкпойнта и завоюва подаването си в шестия гейм. Малко по-късно обаче функциите се размениха и Лазаров не разреши на австралиеца да пробие, като реализира поврат от 15-40 и завоюва подаването си за 6-3.

Във втория сет Вукич бе играчът, който стигна до ранен пробив и преднина от 4-1. Лазаров показва борбеност и върна брейка в деветия гейм, само че не съумя да се възползва от шанса си да изравни резултата и Вукич осъществя нов пробив, с който надви с 6-4.

Заключителната част бе на-равностойната в мача, като в първите осем гейма никой от двамата не съумя да пробие, въпреки Лазаров да имаше три шанса да го направи при 2-2. Българинът обаче продължи да слага съперника си напрегнат и приключи мача по най-хубавия метод – с пробив, вкоренен с гейм на нула за крайното 6-3, 4-6, 6-4 след тъкмо два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР