Рафаел Надал обяви, че ще се оттегли от професионалния тенис

...
Рафаел Надал обяви, че ще се оттегли от професионалния тенис
Коментари Харесай

Рафаел Надал напуска професионалния тенис

Рафаел Надал разгласи, че ще се отдръпна от професионалния тенис след финалите на Купа Дейвис през ноември, съобщи Агенция Франс Прес.

С тази стъпка испанецът ще постави завършек на кариерата си, в която завоюва 22 трофеи от Големия шлем и олимпийско злато на сингъл. „ Оттеглям се от професионалния тенис. Истината е, че минаха няколко сложни години, изключително последните две “, съобщи Надал във видеоклип в обществените мрежи. „ Очевидно е, че това е мъчно решение, което ми лиши известно време, с цел да го взема. Но в този живот всичко има начало и край “, добави той.

" Много се вълнувам, че последният ми шампионат ще бъде финала на Купа Дейвис и че ще представям страната си. Мисля, че по този начин кръговратът се затваря, защото един от най-щастливите моменти в професионалната ми кариера бе присъединяване във финала на Купа Дейвис в Севиля през 2004 година ", добави испанецът.

38-годишният Рафаел Надал е един от най-великите тенисист на всички времена. Той е спечелил 92 трофеи в кариерата си, в това число 22 от Големия шлем и 37 от Мастърс сериите. Има 1080 победи в Тура и застава отпред в международната класация за първо път на 18 август 2008 година, като е бил номер 1 в света общо 209 седмици.

Рафа е притежател на доста върхове в тениса и изрично е определян за най-хубавият тенисист на клей в историята. Той има 63 трофеи на алената настилка, както и 81 следващи победи на клей. Надал стопира с тениса две години откакто това стори огромният му противник Роджър Федерер.

По-рано тази година завършек на кариерата си постави и Анди Мъри. Така от карето тенисисти, които преобладаваха в тениса в последните две десетилетия, деен остава само Новак Джокович.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР