Рафаел Надал, Новак Джокович, Роджър Федерер и Анди Мъри задават

...
Рафаел Надал, Новак Джокович, Роджър Федерер и Анди Мъри задават
Коментари Харесай

Джокович, Надал, Федерер и Мъри ще играят в отбора на Европа на Лейвър къп

Рафаел Надал, Новак Джокович, Роджър Федерер и Анди Мъри задават стандартите в мъжкия тенис към този момент близо 20 години, само че тази есен четиримата за пръв път ще бъдат в един тим, оповестиха уредниците на демонстративния шампионат " Лейвър къп " сред отборите на Европа и Света.

Надпреварата, която ще се организира в Лондон от 23 до 25 септември, ще събере четирите най-големи имена на тениса в тима на Европа, който е воден от капитана Бьорн Борг. Надал, Федерер и Мъри бяха първите трима оповестени в европейския състав, а в петък към тях бе добавено и името на Джокович. В началото на месеца 35-годишният сърбин завоюва " Уимбълдън " и завоюва 21-вата си купа от Големия шлем, като пред него във безконечната ранглиста остава само Надал, който има 22.

" Това е единственото съревнование, в което можеш да играеш дружно с хора, които по принцип са ти противници. Рафа, Роджър и Анди са трима от най-големите ми противници, тъй че ще бъде неповторим миг в историята на нашия спорт ", съобщи Джокович.

Надал, Джокович, Федерер и Мъри имат общо 66 трофеи от Големия шлем между тях.

" Не съм си представял, че тези четири икони на спорта ще бъдат в един тим. Те схващат значимостта на този миг изцяло. Всяка година задачата ни е да спечелим шампионата и мисля, че с Рафа, Роджър, Новак и Анди нашите шансове са доста положителни ", съобщи Бьорг.

До момента са ясни трима от членовете на Световния тим, воден от Джон Макенроу. Това са Феликс Оже-Алиасим, Тейлър Фриц и Диего Шварцман. Всеки от двата тима в тридневната конкуренция е формиран от шестима играчи.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР