Рафаел Надал не можа да се завърне на корта с

...
Рафаел Надал не можа да се завърне на корта с
Коментари Харесай

Рафа Надал не е обезкуражен от загубата при завръщането си, ще бъде готов за US Open

Рафаел Надал не можа да се завърне на корта с триумф, откакто загуби от хърватина Борна Чорич с 6:7(9), 6:4, 3:6 още в първия си мач на шампионата от сериите " Мастърс " в Синсинати. Рекордьорът по трофеи от “Големия шлем ” не бе играл от " Уимбълдън ", където травма го принуди да се откаже от полуфиналния конфликт против Ник Кирьос. Въпреки ранното отпадане в Синсинати, испанецът съумя да остане положителен.

" Очевидно не изиграх най-хубавия си мач, само че такива неща се случват. Връщам се от сложен интервал, тъй че не е мъчно да приема провалянето и да поздравя Борна, който игра по-добре “, съобщи Надал.
 Ранно отпадане за Надал в Синсинати Ранно отпадане за Надал в Синсинати
Той ще се насочи към Ню Йорк с желанието да нападна 23-та купа от Големия шлем. Рафа е печелил Откритото състезание на Съединени американски щати общо четири пъти, като за последно ликува в трофея през 2019 година.

36-годишният тенисист ще премине нови проби, с цел да ревизира дали травмата му е изцяло отшумяла.

" Настроен съм положително. Понякога губиш, само че продължаваш напред. Знам пътя. Основното за мен е да съм здрав. Последният месец и половина не беше по никакъв начин елементарен за мен, мъчно се оправих с травмата, почтено казано. Нужно ми е повече време на корта. Просто би трябвало да стартира за мисля за силата, която ми дава публиката в Ню Йорк. Това е доста особено място за мен, имал съм незабравими моменти там и ще дам най-хубавото от себе си във всеки един ден, с цел да бъда подготвен за шампионата ", разяснява още Надал.

Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис ще стартира на 29 август.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР