Рафаел Надал не е сигурен дали ще вземе участие в

...
Рафаел Надал не е сигурен дали ще вземе участие в
Коментари Харесай

Надал: Не мога да гарантирам, че ще играя на Откритото първенство на Австралия

Рафаел Надал не е сигурен дали ще вземе присъединяване в Откритото състезание на Австралия по тенис. Това съобщи самият той след демонстративния шампионат в Абу Даби.

Надпреварата беше първа за някогашния номер 1 в света и притежател на 20 трофеи от Големия шлем след повече от 130 дни, в които се възвръща поради остаряла контузия в крайници. За последно той игра през август във Вашингтон, само че през предходната година пропусна " Уимбълдън ", Олимпийските игри и Откритото състезание на Съединени американски щати.

Снимка: Reuters

" Идеята е да бъда в Австралия и да дам 100% от себе си. Ако би трябвало обаче да съм почтен все още не мога да подсигурявам това. Ще би трябвало да го обсъдя с екипа ми ", сподели Надал.

" Аз не играя за пари или за наслаждение. Предизвикателствата не престават да ме стимулират. Наслаждавам се на това или на процеса в гонене на задачите. Нямаше да се завърна, в случай че не смятах, че още съм на равнище, с цел да съм измежду най-хубавите ", добави той.

Снимка: Reuters

Матадора не е пропущал Откритото състезание на Австралия от 2013 година, когато също страдаше от травма. Той завоюва купата в Мелбърн през 2009 година

Рафаел Надал приключи сезона през 2021 година като номер 6 в света.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР