Рафаел Надал не бе усещал вкуса на загубата до преди

...
Рафаел Надал не бе усещал вкуса на загубата до преди
Коментари Харесай

Надал за травмата: Ще бъда търпелив и се надявам да се възстановя съвсем скоро

Рафаел Надал не бе усещал усета на загубата до преди началото на Мастърс шампионата в Индиън Уелс. Манакорецът се намираше в серия от 20 поредни подеби преди заключителния дуел на BNP Paribas Open и едвам малко на брой дръзнеха да си помислят, че трофеят в пустинята няма да отиде в ръцете на Рафа. Контузия обаче попречи на международния номер три да разгърне играта си във финалния мач и той отстъпи в поредни сетове на Тейлър Фриц, а дискомфортът се оказа надалеч по-сериозна контузия от хипотетичната изтощеност.

През днешния ден Надал показа в своя Twitter акаунт, че травма в региона на ребрата ще го принуди да отсъства от корта в продължение на четири до шест седмици. Испанецът не конкретизира по кое време възнамерява да се завърне назад в игра, като ето какви бяха точните му думи:

Llegaba a una parte muy importante del año con muy buenas sensaciones y buenos resultados. Pero bueno, siempre he tenido ese espíritu de lucha y superación y lo que sí haré es tener paciencia y trabajar duro tras mi recuperación. Una vez más agradecer a todos el apoyo.
— Rafa Nadal (@RafaelNadal)
" Здравейте! След като се прибрах назад в Испания, се подложих на проучвания, тъй като по време на финалния мач в Индиън Уелс усещах дискомфорт. Беше открито, че имам фактура в ребрата, поради която ще не присъствам в продължение на 4-6 седмици.

Чувствах се чудесно на корта и съм отчаян, че контузия ще ограничи изявите ми в идните седмици, само че постоянно съм имал борбен дух. Ще бъда толерантен към себе си и ще направя всичко по силите си, с цел да се възстановя допустимо най-скоро. Благодаря ви за поддръжката " - приключи Надал.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР