Рафаел Надал направи сериозна крачка към това да се превърне

...
Рафаел Надал направи сериозна крачка към това да се превърне
Коментари Харесай

Надал: Федерер веднага ме поздрави за спечелването на РГ; имаме специална връзка

Рафаел Надал направи сериозна крачка към това да се трансформира в най-великия тенисист за всички времена, откакто завоюва Ролан Гарос за 14-ти рекорден път и към този момент е притежател на 22 трофеи от Големия шлем, което също е ненадминато достижение в мъжкия тенис. Новак Джокович и Роджър Федерер отстъпват с тъкмо две " мейджър " купи на Матадора, само че наподобява съперничеството сред тях не им пречи да поддържат положителни връзки.

Това в най-голяма степен важи за връзката сред испанеца и швейцареца, които постоянно са се включвали дружно в демонстративни събития и разнообразни маркетингови планове. Двамата нееднократно са признавали, че си пишат относително постоянно в обществените медии и наподобява, че тази наклонност продължава и до през днешния ден, в случай че съдим по думите на манакореца, от който разбрахме за най-скорошната им интеракция:

" С Федерер постоянно сме имали положителни връзки. Нашата връзка е специфична. Често се е случвало да се окуражаваме взаимно, когато единият има тежък миг и е отвън корта, както и да се майтапим какъв брой сме остарели към този момент. В началото бяхме само съперници, само че тенисът ни свързва цялостен живот и последователно се превърнахме в другари. Всъщност той беше един от първите хора, които ми честитиха спечелването на купата в Париж.

Роджър към този момент дълго време и отвън Тура, единствено че постоянно можеш да очакваш нещо неповторимо от негова страна. Всички обаче знаем какъв брой мъчно е едно сходно завръщане, а да не приказваме при положение, че си на 40 години. Ще забележим какво ще стане в бъдещето, само че се надявам още веднъж да се състезаваме един против различен " - разяснява левичарят от Майорка.

Източник: Marca

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР