Рафаел Надал напомни за най-добрите си дни в Тура и

...
Рафаел Надал напомни за най-добрите си дни в Тура и
Коментари Харесай

Надал: Очаквах това да е от последните ми турнири, а сега копнея за нови подвизи

Рафаел Надал подсети за най-хубавите си дни в Тура и направи свръхестествен поврат над Даниил Медведев, с цел да завоюва своя 21-ви трофей на равнище Голям шлем. С новата си " мейджър " купа Матадора се трансформира в най-успешния състезател за всички времена по този индикатор и изпревари своити най-големи противници - Новак Джокович и Роджър Федерер, които все още имат по 20 купи.

След последната точка в мача Надал не съумя да задържи сълзите си от наслада. Испанецът мъчно владееше страстите си и по време на последвалата гала по награждаване, където за разлика от своя сътрудник Даниил Медведев беше повече от обстоен:

" Еха! Това е всичко, което мога сега да кажа. За Даниил това е един сложен миг, сигурен съм, тъй като нееднократно съм бил в същата позиция на този шампионат. Той е страховит първенец и даже не предстои на подозрение, че в бъдеще точно Медведев ще държи в ръце този трофей, освен това освен един път. Даниил, ти си удивителен, благодаря ти за този превъзходен мач и ти искам всичко най-хубаво отсега нататък.

Бих определил този край като един от най-емоционалните моменти в моята кариера. Преди месец и половина не бях уверен дали в миналото още веднъж ще се състезавам в Тура. Съмнявах се, че ще имам опция да играя тенис пред погледа на такава огромна навалица, каквато са почитателите в Мелбърн. Но ето ме. След интензивен труд открих сили да се завърна, само че нямаше да съумея без любовта и поддръжката от моите фенове, близки и родственици.

Не мога да опиша какъв брой благополучен ме правеше поддръжката, идваща от трибуните, през последните три седмици. Тази атмосфера ще остане вечно в сърцето ми, ще я помня до края на живота ми.
Не мога да благодаря задоволително на всички хора от екипа и фамилията ми, които ме подкрепяха в тези сложни за мен месеци. Нямаше да съумея без вас.

Не бих желал да не помни и всички доброволци, спонсори и виновни лица на шампионата, без които организацията нямаше да бъде на равнището, на което е сега. Крейг, знам, че беше мъчно за теб и твоя екип през последните две години, само че вие нито за миг не се оплакахте и продължихте да работите интензивно, а резултатите са налице.

Преди два месеца чаках това да бъде един от последните шампионати в моята кариера. Но в този момент съм зареден с сила и съм подготвен за нови подвизи. Не мога да опиша по какъв начин се усещам, с неспокойствие чакам идващите си изяви на корта. Продължавам решително напред и сигурно ще се забележим още веднъж в бъдеще. " - приключи Надал.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР