Рафаел Надал намери място във финала на Ролан Гарос през

...
Рафаел Надал намери място във финала на Ролан Гарос през
Коментари Харесай

Според Marca: Рафаел Надал ще пропусне Уимбълдън за втора поредна година

Рафаел Надал откри място във финала на Ролан Гарос през днешния ден, само че надали испанецът може да изпита някакви позитивни страсти от този факт, откакто Александър Зверев обърна своя гален и трябваше да напусне корта на патерици. Все отново Матадора може да бъде удовлетворен от борбения дух, който сподели в близо трите си прекарани часа на корта и несъмнено към този момент е сериозен любимец за купата в Париж, тъй като ще срещне в разногласието за трофея един всред Марин Чилич и Каспър Рууд. Норвежецът и хърватинът нямат никакъв опит на тази фаза от конкуренцията във френската столица, а също така никой всред тях не е побеждавал Надал на алена настилка.

Рафа пък несъмнено би оценил доста високо собствен възможен 14-ти успех на Откритото състезание на Франция, тъй като единствено допреди две седмици присъединяване му беше под въпрос. Това се дължеше на следващите инциденти от страна на Надал с неговата хронична контузия в региона на стъпалото. Манакорецът неведнъж загатна, че въпросната контузия е неизлечима и даже заприказва за отричане.

На фона на тези условия, то не е по никакъв начин изненадващо, че 21-кратният " мейджър " първенец разгласи преди броени минути по какъв начин има намерение да си вземе отмора след края на шампионата и няма желание да играе на Уимбълдън. Така очакванията на неговите почитатели за " Календарен шлем " се изпаряват, защото испанецът самичък се извади от сметките за вероятно продобиване на всички надпревари от Големия шлем в границите на един сезон.

Припомняме ви, Матадора не се изяви на " свещената трева " заради същите физически проблеми и в предишното издание на конкуренцията в английската столица. Всъщност Уимбълдън не е донесъл изключително положителни страсти за ибериеца отдавна насам, като Рафа за последно е вдигал купата там през 2012-та година.

Rafa Nadal will stop for a while after and miss Wimbledon.

Rest of the season uncertain.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР