Рафаел Надал категорично не се е отказал от възможността да

...
Рафаел Надал категорично не се е отказал от възможността да
Коментари Харесай

Тони Надал: Рафа ще тренира на трева в понеделник


Рафаел Надал изрично не се е отказал от опцията да играе на Уимбълдън. Това стана ясно след изявление на неговия чичо и дълготраен треньор Тони Надал. Световният №4 завоюва поредно Australian Open и Ролан Гарос за пръв път в кариерата си, само че към момента не е ясно дали ще бъде във физическото положение да вземе присъединяване в Шампионата.

След триумфалния за него край на Ролан Гарос рекордьорът по трофеи от Големия шлем разкри, че тази седмица ще се подложи на нов вид лекуване, резултатите от което ще дефинират дали ще взе участие на Уимбълдън. Чичо Тони разкри по какъв начин се развива лечението досега, като думите му сигурно ще обнадеждят почитателите на Матадора.

„В началото на лекуването Рафа ми сподели, че всичко го боли. Вчера (10 юни – бел.авт.) обаче говорихме още веднъж и той ми показа, че се усеща доста по-добре. В понеделник ще организира подготовка на трева и ще забележим каква ще е обстановката. Докато има даже дребен късмет, Рафа няма да се откаже от желанието си да играе на Уимбълдън“ – съобщи Тони Надал в изявление за немското издание Tennisnet.

Той показа и за какво първенецът на Australian Open и Ролан Гарос към момента не разгелжда интервенцията като вид.

„Проблемът в тази ситуация е дребното време, защото графикът ни притиска. Евентуална интервенция би могла да позволи изцяло казуса на Рафа един път вечно. Ако обаче се оперира, той към този момент глух да може да играе на равнището, на което го прави сега. Именно по тази причина не желае да се подлага на интервенция тъкмо сега. Ако след края на кариерата му казусът към момента не е рзрешен, евентуално едвам тогава ще го направи“ – добави испанският експерт.

В четвъртък лекарят на Рафаел Надал – доктор Анхел Руиз Которо, показа, че едвам след две седмици ще може да се каже изрично дали лекуването чрез така наречен „Импулсна радиочестотна стимулация“ е сполучливо.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР