Рафаел Надал изрази задоволство от представянето си в мача срещу

...
Рафаел Надал изрази задоволство от представянето си в мача срещу
Коментари Харесай

Надал: Трябва да вдигна нивото си и ще го направя


Рафаел Надал изрази удовлетворение от представянето си в мача против Ринки Хиджиката в първи кръг на US Open. Световният №198 завоюва първия сет, само че испанецът последователно откри правилния темп и се завърна с победа в Ню Йорк след двегодишно неявяване. Надал показа кои съгласно него са били основните моменти в мача, какво е изпитал при излизането на „ Артър Аш “ и отговори на Джон Макенроу, съгласно който получава особено отношение от съдиите.

„ Мачът беше сложен, защото не започнах доста добре. Изиграх един неприятен сервис гейм, след което не се възползвах от възможностите си. Чувствах напрежение първоначално, защото е доста мъчно да се завърнеш във вечерната сесия на „ Артър Аш “, откакто не си играл на US Open от три години. Представянето ми не беше съвършено, само че е доста значимо, че завоювах, защото не записах доста мачове доста през последните два месеца и нуждая се от игрова процедура. Знам кои детайли от играта си би трябвало да подобря и съм задоволително непретенциозен, с цел да съзнавам, че ще нуждая се от още няколко мача, с цел да доближи най-хубавата си форма. Наясно съм, че в случай че желая да имам шансове да печеля купата, би трябвало да подобря равнището си и съм сигурен, че ще го направя “ – разяснява международният №3 на конференцията след мача.

„ На шампионатите от Големия шлем не можеш да приемаш никоя победа за даденост, без значение против кого и на каква фаза играеш. Трябва да даваш всичко от себе си, с цел да побеждаваш. В актуалния тенис няма лесни мачове и в случай че си равнодушен и безразличен, възможностите ти понижават фрапантно. Знам, че през днешния ден не можех да печеля шампионата, само че можех да го изгубя, тъй че трябваше да остана положително надъхан, с цел да мога по този метод да си осигуря силата, която ми беше нужна. Мисля, че равнището ми се покачва с всеки минал мач. Също по този начин бих желал да поздравя Ринки за представянето му. Той е млад и има огромен капацитет. Сервисът му е добър, а също така е доста бърз. Трябва просто да му дадем време и ще забележим по какъв начин ще се развие “ – добави първенецът на Australian Open и Ролан Гарос.

Надал и през днешния ден бе запитан по какъв начин се развива възобновяване му и в какво положение е региона на корема, в която получи мускулно скъсване на Уимбълдън.

„ Въпросният мускул към момента не е възвърнал изцяло гъвкавостта си и не може да понася доста съществени натоварвания при осъществяване на сервис. По тази причина трябваше да трансформира метода, по който извършвам начален удар. Сега подмятам топката по ниско, с цел да не ми се постанова да върша толкоз доста придвижвания с коремните мускули. Имам опит с сходни контузии и по тази причина всеки идващ ден, в който не преставам да съм в шампионата, ще ме кара да се усещам по-спокоен и убеден. Сигурен съм, че с всяка последваща подготовка и всеки идващ мач обстановката ще се усъвършенства. Ще усилвам последователно натоварванията и в случай че всичко е наред, мисля, че ще имам положителни шансове да стигна до заключителни етапи на шампионата “.

По време на дуела Джон Макенроу, който е част от коментаторския екип на ESPN, съобщи, че съгласно него Надал получава особено отношение от съдиите, защото постоянно надвишава лимита от 25 секунди при сервис, само че съвсем в никакъв случай не трябва глобен. Тези думи на Големия Мак подразниха съществено рекордьора по трофеи от Големия шлем.

„ Това някаква смешка ли е? В хода на кариерата си съм получавал голям брой предизвестия за това. Имам проблем и той е, че се потя доста, а в условия като тези в Ню Йорк става още по-зле. Вече е неразрешено децата на корта да ни носят кърпите, тъй че би трябвало да вървя да си я вземам самичък. Това лишава много време и то в случай, че не отивам за кърпата толкоз постоянно, колкото бих желал. Не получавам особено отношение от никого. Следвам разпоредбите и в случай че надвиша 25-те секунди, ме глобяват “ – безапелационен бе Надал.

Надал бе запитан и какво е почувствал, когато още веднъж е усетил атмосферата на „ Артър Аш “. За мен значи доста, че още веднъж съм тук, защото единствено преди няколко месеца това въобще не беше несъмнено. От трибуните се носи един непрекъснат звук, който те изненадва първоначално, само че последователно свикваш. Атмосферата тук постоянно е специфична и ме зарежда с сила. Да играя на най-големия корт в света, в толкоз специфичен град, където хората в действителност обичат и схващат тениса, е голяма привилегия. Надявам се, че това няма да е последният сезон, в който ще се насладя на това чувство “ – приключи четирикратният първенец в шампионата.

Във втори кръг Надал ще се изправи против Фабио Фонини, който отстрани Аслан Карацев на старта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР