Рафаел Надал изрази надежда, че предстоящият Australian Open няма да

...
Рафаел Надал изрази надежда, че предстоящият Australian Open няма да
Коментари Харесай

Надал: Надявам се, че това няма да е последният ми AO


Рафаел Надал изрази вяра, че идният Australian Open няма да е последният в кариерата му. Световният №2 ще бъде част от тима на Испания на United Cup, след което ще се насочи към Мелбърн, където ще пази купата на първия шампионат от Големия шлем за годината. Надал съобщи също, че въпреки да е в Тура към този момент повече от 20 години, началото на сезона продължава да е все по този начин вълнуващо за него.

„ Атмсоферата в отборните шампионати постоянно е друга. Изживяването не е напълно ново, защото всички сме играли за Купа „ Дейвис “ и Billie Jean King Cup, само че за пръв път мъжете и дамите ще играят един до друг и това е нещо доста вълнуващо. Нямам самообладание шампионатът да стартира и да видя по какъв начин ще се развият мачовете през идващите няколко дни. Атмосферата в тима е чудесна и се надявам да стартираме добре. Групата ни е доста тежка, тъй че всяка победа може да е решаваща “ – сподели рекордьорът по трофеи от Големия шлем на конференцията преди шампионата.

Надал, който напролет ще навърши 37 години, неведнъж е споделял, че в бъдеще ще взе участие във все по-малко шампионати. На въпроса дали това би могло да е последният му престой в Австралия като тенисист, испанецът отговор „ Надявам се, че не, само че човек в никакъв случай не знае. Когато достигнеш избрана възраст в никакъв случай не знаеш кой шампионат може да се окаже финален. В момента съм предан напълно на това да играя на допустимо най-високо равнище и да се боря за най-големите титли. Това е задачата ми. Ще се любувам на престоя си в Австралия и въобще няма да мисля дали може да е последният в кариерата ми “.

„ Началото на новия сезон постоянно е вълнуващо. Всички ни чакат нови провокации и изпитваме подозрения, което е изцяло обикновено. Макар да съм в Тура към този момент толкоз доста години, страстите, които изпитвам по това време на годината, постоянно са доста мощни. Пределно стимулиран съм и съм сигурен, че ще стартира добре сезона. Винаги е значимо да подхождаш с оптимизъм. Най-важното за мен сега е да си възвърна игровия темп и още веднъж да стана конкурентен. Смятам, че няма да ми отнеме доста време да го направя “ – разяснява първенецът на Australian Open.

Едномесечният интервал в Австралия ще бъде първият случай, в който Надал ще бъде надалеч от фамилията си за толкоз дълго, откакто стана татко. „ В първия шампионат след раждането на сина ми изгубих още в първия си мач. На Финалите той беше с мен, само че отпаднах в групата, въпреки да завоювах последния дуел. Трябва да продължа да покачвам равнището си. Ще ми е нужно да внеса известни промени в живота си, сходно на всеки, който е станал родител неотдавна. Въпреки това се веселя, че съм в Австралия и възнамерявам да се насладя оптимално на времето, което ще прекарам тук. Нямам самообладание да играя на United Cup. Целият тим ще даде всичко от себе си и ще забележим какво ще се случи “.

Испания е в ситуираната в Сидни група D дружно с отборите на Австралия и Англия. За страдание на почитателите обаче предстоящият с огромен интерес конфликт сред Надал и Ник Кирьос няма да се състои, защото международният №22 се отдръпна от шампионата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР