Рафаел Надал изпита сериозни проблеми от физическо естество при последния

...
Рафаел Надал изпита сериозни проблеми от физическо естество при последния
Коментари Харесай

Отново във вихъра си: Надал постави безметежно начало на мисията към №14 в Париж!

Рафаел Надал изпита съществени проблеми от физическо естество при последния си дуел на алено в Рим, където хроничната му травма в стъпалото не му разреши да остане конкурентен на Денис Шаповалов, което породи голям брой подозрения по отношение на формата, в която ще дойде 21-кратният първенец от Шлема на обичания си Ролан Гарос.

Всички те обаче бяха разсеяни още в първия му конфликт в конкуренцията, защото Матадора бе влезнал в извънредно застрашителен режим против Джордън Томпсън и не остави каквито и да е шансове на съперника си, надделявайки след повече от безапелационното 6:2 6:2 6:1. Така Рафа продължава към втория стадий на шампионата, където го чака среща със Стан Вавринка или Корентен Муте.

Двубоят бе открит с елементарно извоювано подаване от страна на австралиеца, който обаче напълно скоро разбра какво е възприятието да се изправиш против Краля на клея в Париж. 13-кратният първенец в шампионата не спираше да обсипва противниковата половина с удари, изпълнени с висока скорост, които му отваряха корта и позволяваха да приключи разиграването в своя изгода. Същевременно провокираните грешки в актива на Томпсън се трупаха един след различен, което оказа помощ на Рафа да излезе напред в резултата със стабилен задатък от 5:1, и скоропостижно откриващата част бе прибавена в сметката на огромния любимец.

A thing of beauty
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР