Рафаел Надал изнесе най-доброто си представяне от началото на сезона

...
Рафаел Надал изнесе най-доброто си представяне от началото на сезона
Коментари Харесай

Тотална доминация: Надал сломи Беретини и ще играе за 21-ва титла от Шлема!

Рафаел Надал изнесе най-хубавото си показване от началото на сезона и не остави съвсем никакви шансове на Матео Беретини в техния конфликт от полуфиналите на Аустрелиън Оупън. Рафа контролираше протичащото се на корта от първата минута, което съвсем по никакъв метод не се промени в хода на срещата и манакорецът изцяло справедливо се наложи с 6:3 6:2 3:6 6:3, с цел да се класира за общо петия си край на Откритото състезание на Австралия. По този метод шестият подложен ще има опция да спори за рекордна 21-ва купа от Големия шлем, а до нея го разделя само някой всред Даниил Медведев и Стефанос Циципас, които ще се срещнат по-късно през днешния ден.

Надал започва вихрено и проби още първия сервис гейм на своя конкурент, след което затвърди с лекост преимуществото си, с цел да поведе с 3:0 гейма. Рафа поставяше съперниковия бекхенд под непрекъснат напън и изчакваше подобаващата топка за офанзива, а италианецът нямаше никакъв отговор на експанзията в играта на испанеца и се задържаше в резултата само с помощта на сервиса си. Същевременно международният номер седем не съумяваше да си сътвори никакъв късмет на ретур и първата част отиде скоропостижно в актива на Матадора.



Втората част се развиваше още по-безпроблемно за испанеца, който още веднъж завоюва откриващите три гейма, само че този път задатъкът му съдържаше двоен пробив. Беретини се опита да увеличи експанзията в играта си и сподели мощта на своя форхенд, единствено че продължаваше да няма никакъв триумф в по-дългите разигравания и 20-кратният първенец от Шлема се приближи на единствено един сет от класиране за финала в Мелбърн.

All aboard the Rafa Express
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР