Рафаел Надал изигра своя първи мач за 2018-а година, но

...
Рафаел Надал изигра своя първи мач за 2018-а година, но
Коментари Харесай

Надал загуби първия си мач за 2018

Рафаел Надал изигра своя първи мач за 2018-а година, само че той приключи със загуба 4:6, 5:7 от Ришар Гаске на демонстративния шампионат Коойонг Класик.

За Надал това бе първи мач от съвсем три месеца, откакто изигра единствено един мач на Финалите на АТР и се отдръпна поради хроничните проблеми с коляното.

Матадора се отхвърли от присъединяване и в Бризбейн, само че в този момент показва, че ще бъде подготвен за Аустрелиън Оупън, въпреки и да не бе изключително удовлетворен по време на мача.

Надал направи много непредизвикани неточности от форхенд и недоволстваше от напредването си на корта. През втория сет той бе продънен на три пъти и макар че съумя да изравни за 5:5, загуби последните два гейма в дуела.

След дуела обаче международният №1 показа, че е удовлетворен от инспекцията на положението си. "Беше добър тест и добра подготовка за мен. Добре съм и съм тук, което е положителната вест. Идеята ми е просто да не преставам да упражнявам в идващите дни, с цел да бъда подготвен за началото на Аустрелиън Оупън.

"Годината бе дълга, само че пристигнах задоволително рано. Добре е да стартира да чувствам възприятието на мача. Тестът бе добър. Това е най-важното ", добави Надал.

Гаске пък завоюва сет против положителния си познайник още от юношеските години за първи път от десетилетие, а това е и първата му победа над испанеца след 16 следващи загуби. Той обаче остава с нито един триумф на равнище АТР.

"Хубаво е да играя против него, да го победя и да играя добре. Удрях чудесно. Винаги е прелестно да играеш такива мачове ", съобщи Гаске.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР