Рафаел Надал (Исп, №6) се забърка в пореден скандал. След

...
Рафаел Надал (Исп, №6) се забърка в пореден скандал. След
Коментари Харесай

Голям скандал с Надал на Аустрелиън Оупън

Рафаел Надал (Исп, №6) се забърка в следващ скандал. След измъчената победа над Денис Шаповалов (Кан, №14), испанецът получи рецензии от младия си конкурент, че е нарушавал разпоредбите. Шаповалов непосредствено упрекна съдията на стола Карлос Бернардес, че е подкупен и че демонстрира особено отношение към противника му, който затвори срещата с 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.
Още по време на мача 22-годишният канадец на три пъти се жалва на рефера, че противникът му просрочва времето си за отмора сред геймовете.
" Бях изцяло подготвен да поднасям, часовникът отброяваше 3, 2, 1, отиде на нула и гледах съдията дали ще предприеме нещо. Той ми сподели, че няма да предизвести Надал, тъй като не съм бил подготвен да играя. Това е огромна смешка. След като той два пъти изиска медицински тайм-аут, изгубих инерция. Разбира се, че Надал получи особено отношение. Уважавам Рафа и всичко, което направи в тениса, само че би трябвало да има някакви граници и правила ", съобщи Шаповалов.
Рафа имаше стомашни проблеми и колкото да приключи срещата. За място на финала той ще спори с Матео Беретини (Ит, №7), който пречупи Гаел Монфис (Фр, №20) с 6:4, 6:4, 3:6, 3:6, 6:2. В другите 1/4-финали през днешния ден излизат Яник Зинер (Ит, №11) - Стефанос Циципас (Гър, №4) и Феликс Ожие Алиасим (Кан, №9) - Даниил Медведев (Рус, №2).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР