Рафаел Надал и Роджър Федерер един срещу друг на полуфинал

...
Рафаел Надал и Роджър Федерер един срещу друг на полуфинал
Коментари Харесай

Федерер срещу Надал в титаничен полуфинал на "Ролан Гарос"

Рафаел Надал и Роджър Федерер един против различен на полуфинал на " Ролан Гарос ". Двамата не са се срещали в мач на Откритото състезание на Франция от 2011 година

Мечтаният конфликт стана факт, откакто третият подложен Федерер победи №24 Стан Вавринка в доста първокласен швейцарски конфликт със 7:6(4), 4:6, 7:6(5), 6:4.

Надал и Федерер ще играят за 39-и път, като салдото е 23:15 в интерес на испанеца. В шампионатите от Големия шлем Надал води с девет на три победи. В петте им мача в Париж Федерер не е печелил нито един път.

Снимка: Getty Images

Маестрото си подсигурява 44-и полуфинал в Големия шлем, с което изравни достижение на Мартина Навратилова на второто място в класацията след Крис Евърт с 52.

Федерер, който завоюва купата през 2009 година, стартира по-съсредоточено в мача против сънародника си и имаше общо четири точки за пробив в първите три сервис гейма на Вавринка. Стан съумя да ги отрази с помощта на чудесно подаване и неточности на Роджър. Стигна се до тайбрек, в който Федерер завоюва точките след 4:4 и по този начин взе първия сет.

Шампионът от 2015-а в шампионата Вавринка заигра по-добре и осъществя първия пробив в мача за 2:1. При 5:4 34-годишният Стан сервираше за продобиване на частта. Федерер избави три следващи сетбола, само че при четвъртия нямаше какво да направи. Така той загуби първи сет в шампионата.

Федерер позволи брейк за 3:4 в идната част, само че реагира бързо върна пробива на 15, като се възползва и от неточности на Вавринка. В идващия гейм Маестрото имаше два сетбола, само че Стан ги отрази и взе подаването си за 5:5. Стигна до втори тайбрек в мача, в който повече класа сподели Федерер.

Снимка: Getty Images

В третия гейм на идната част Вавринка отрази общо четири брейкбола, с цел да измъкне подаването си за 2:1. Той избави още един в идващия си сервис гейм. След шестия гейм мачът беше спрян поради стихия. При подновяването на играта към час по-късно Федерер проби за 5:3 и по-късно осъществя третия си мачбол.

Маестрото направи 53 печеливши удари против 54 за сънародника си. При непредизвиканите неточности обаче по-Вавринка записа 61 при 49 на противника.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР