Рафаел Надал и полякинята Ига Швьонтек бяха обявени за световни

...
Рафаел Надал и полякинята Ига Швьонтек бяха обявени за световни
Коментари Харесай

Избраха Надал и Швьонтек за най-добри през годината

Рафаел Надал и полякинята Ига Швьонтек бяха оповестени за международни първенци за 2022 година от Международната тенис федерация (ITF).

Надал, който е номер 2 в международната класация при мъжете, получава влиятелното отличие за пети път в кариерата си, откакто през годината завоюва Откритото състезание на Австралия и това на Франция, увеличавайки купите си от шампионатите от Големия шлем на рекордните 22. Пет пъти премията е печелил и швейцарецът Роджър Федерер, а повече от двамата са я взимали единствено американецът Пийт Сампрас (6) и сърбинът Новак Джокович (7), който бе отличен през 2021 година.

" Много съм благополучен да бъда разгласен за международен първенец от ITF за псети път ", сподели 36-годишният Надал.

" Когато за пръв път завоювах премията, не чаках да играя на такова, че да мога да я взема и 14 години по-късно. Беше специфичен миг за мен да печеля за повторно Откритото състезание на Австралия и несъмнено " Ролан Гарос ", добави испанецът.

21-годишната Швьонтек, която е номер 1 в ранглистата при дамите и също завоюва два шампионата от Големия шлем - " Ролан Гарос " и Откритото състезание на Съединени американски щати, записа серия от 37 следващи победи в първата половина от сезона и приключи годината с 67 триумфа. По-рано през месеца полякинята бе определена и за " Играч на годината " на Женската тенис асоциация.

" Оценявам тази премия и желая да благодаря на ITF. Това нямаше да се случи без моя тим, моето семейство, почитателите ми в Полша и по целия свят. Нека всеки от тях да се усеща победител поради всичко, което се случи на корта през 2022 година ", съобщи Швьонтек.

В категорията двойки мъже спечелили за пръв път станаха американецът Раджийв Рам и британецът Джо Солсбъри, до момента в който при дамите за трети път бяха отличени чехкините Барбора Крейчикова и Катерина Синякова.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР