Рафаел Надал е все по-близо до завръщане на тенис корта

...
Рафаел Надал е все по-близо до завръщане на тенис корта
Коментари Харесай

Надал: Не съм си и представял Джокович да постигне такива резултати през тази година

Рафаел Надал е все по-близо до завръщане на тенис корта и към този момент напредва по проект в своя подготвителен развой, с цел да се завърне назад в точния момент за Аустрелиън Оупън 2024. 22-кратният първенец от Шлема съумя да изиграе единствено два шампионата в хода на актуалната година, което беше самобитен антирекорд за него в това отношение, само че контузиите наподобяват към този момент в предишното и всички се надяваме, че Рафа ще направи един запаметяващ се сезон през 2024-та, който е доста евентуално да бъде и финален в неговата блестяща спортна кариера.

Всичко това пък разреши на испанеца да оцени актуалната тенис акция по-скоро в ролята на непряк наблюдаващ и Deportes се възползва от опцията да зададе няколко въпроса на Надал, който оцени протичащото се в последно време в света на мъжкия тенис.

Очакваше ли Джокович да реализира всичко това през сегашния сезон?

- Честно казано не. Не съм си представял, че Джокович може да има сходна година. Представях си, че ще завоюва купа от Големия шлем, само че не и цели три, тъй като към този момент има доста мощна генерация от млади тенисисти. Карлос Алкарас имаше доста добра опция да спре Новак на Ролан Гарос, само че за жалост, то физиката му не устоя. Все отново той съумя да се реваншира на Уимбълдън, постигайки нещо историческия за нашия спорт и бях в действителност благополучен за него. В последна сметка, то сезонът продължава да си тече и истината е, че нямаше някакви чак толкоз огромни изненади.

 Карлос Алкарас ли е единственият от своето потомство, който е кадърен да се опълчи на Джокович?

 - Вярвам, че Карлос сега е по-добър от останалите, а Новак може само да бъде поздравен за големите си заслуги към тениса и всичко, което продължава да прави, тъй като това е нещо невиждано до момента в историята. Мисля, че има други състезатели на високо равнище, какъвто да вземем за пример е Яник Синер. Холгер Руне също се представяше на доста високо равнище, само че формата му в последно време спадна. Не бива обаче да забравяте, че е в действителност доста мъчно да се печели на сходно равнище и би трябвало да оценяваме какво прави всеки един от тези състезатели - безапелационен е Матадора.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР