Рафаел Надал е развълнуван от възможността да се завърне начело

...
Рафаел Надал е развълнуван от възможността да се завърне начело
Коментари Харесай

Надал: Няма да играя повече от това, което позволява тялото ми

Рафаел Надал е разчувствуван от опцията да се завърне отпред на международната класация на АТП през идващия месец, само че има вяра, че това няма да е елементарно, защото отдава приоритет на здравето си.

Испанецът ще се изкачи до първото място, в случай че завоюва купата на шампионата от сериите " Мастърс " в Синсинати, а актуалният номер 1 в света Даниил Медведев (Русия) не успее да стигне до четвъртфиналите.

" За мен значи доста, че имам опция да се изкача до номер 1. Това е нещо, което не чаках, че може да се случи още веднъж. Основното е да остана здрав и да играя на шампионатите, на които желая ", сподели Надал на конференцията преди конкуренцията в Синсинати.

" Няма да играя повече от това, което имам вяра, че е добре за тялото ми. Ще вложа всичките си старания във всеки един шампионат, в който вземам участие. Не приписвам огромно значение дали ще бъда номер 1 в света, само че съм удовлетворен, че имам късмет и в случай че се случи, ще бъда доста благополучен ", добави испанецът.
 Пабло Кареньо-Буста завоюва шампионата в Монреал
Пабло Кареньо-Буста завоюва шампионата в Монреал

Победи на финала Хуркач

В момента 36-годишният Надал е номер 3 в ранглистата на АТП с 5620 точки. Начело е Даниил Медведев с 6885 точки, следван от Александър Зверев (Германия) с 6760.

Испанецът, който стана първенец в Синсинати през 2013 година, ще играе на шампионата за първи път от 2017-а и не е бил на корта, откакто приключи присъединяване си на " Уимбълдън " предишния месец поради скъсване на коремен мускул.

Носителят на 36 трофеи от " Мастърс 1000 " ще играе с Борна Чорич (Хърватия) или квалификант на старта на шампионата.

" Трябва да знаете, че когато се върнете след известно неявяване, нещата няма да са съвършени. Не може да очаквате да играя на високо равнище през цялото време. Трябва да се боря доста, с цел да печеля първия си мач. След това, когато победиш в един или два дуела, нещата се трансформират и започваш да се чувстваш конкурентноспособен още веднъж. На " Мастърс " 1000 противниците са доста съществени през цялото време, тъй че би трябвало да играя на високо равнище и това е, което ще се опитам да направя ", сподели още той.

Надал, който е номер 2 подложен в схемата, има четири трофеи през 2022 година и 35 победи в общо 38 мача.

" Щастлив съм, че се върнах в Синсинати след няколко години без късмет да бъда тук. Имах малко скъсване на мускул на корема, което беше рисково. Коремните мускули са извънредно значими, тъй като при всеки сервис ги напрягаш доста. Опитвам се да върша нещата както би трябвало, пробвам се да бъда малко по-консервативен. Надявам се, че бъда подготвен за шампионата. Искам да играя тенис още веднъж в Тура. Имам добър сезон и му се любувам. Желая да се насладя и на тази седмица в Синсинати ", добави испанецът.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР