Рафаел Надал е първият полуфиналист в. Испанецът преодоля Денис Шаповалов

...
Рафаел Надал е първият полуфиналист в. Испанецът преодоля Денис Шаповалов
Коментари Харесай

Надал е първият полуфиналист в Australian Open след 4-часово шоу!

Рафаел Надал е първият полуфиналист в . Испанецът преодоля Денис Шаповалов в трагичен мач, траял над 4 часа с 3:2 сета (6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3) и си обезпечи място измежду най-хубавите четирима в шампионата.
В първите два сета Ел Матадор сподели доминация над канадеца, като взе пробив още в четвъртия гейм и решително затвори първата част с 6:3. Вторият сет стартира равностойно, само че при 3:3 след 4 равенства Надал проби и пропусна сет пойнт при 5:3. Все отново той взе идващия гейм и поведе с 2:0 сета.
Третата част даде равни благоприятни условия и пред двамата, като вървеше гейм за гейм за сервиращия тенисист. При 5:4 обаче Шаповалов надви и проби Надал с 40:15, с цел да се върне в мача. В четвъртия сет Надал получи стомашно неразположение, което си пролича и в играта му, като той загуби с 3:6.
Испанският деец въпреки всичко стисна зъби и сподели голямата си класа в петия сет, като не остави никакъв късмет на Шаповалов и взе срещата след триумф с 6:3. Съперник на Надал в полуфиналите ще е спечелилият от мача Гаел Монфис - Матео Беретини.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР