Рафаел Надал е новият шампион на US Open 2019 година!

...
Рафаел Надал е новият шампион на US Open 2019 година!
Коментари Харесай

Надал и Медведев изиграха извънземен финал, но... победител отново е Рафаел!

Рафаел Надал е новият първенец на US Open 2019 година! Испанецът надви доста мъчно над руснака Даниил Медведев в героичен петсетов трилър! Двубоят сподели какво съставлява тенисът във най-висшата си форма! Надал завоюва с 7:5, 6:3, 5:7, 4:61 4:4 за 4 часа и 53 минути игра. Това е четвърта купа за Матадора в Съединени американски щати. Срещата беше изпълнена с изключителни отигравания и страхотни обрати. С тази купа 33-годишният тенисист се приближава единствено на една купа от "властелина " на "Големия шлем " Роджър Федерер.

След като Надал поведе с 2:0 сета, сякаш руснакът заигра по-добре и с дълги разигравания и проява на класа той съумя да изравни и да стигне до съдбоносен пети сет. Рафа трябваше да извади всичките си козове за успеха. Испанецът осъществя третата си шампионска точка и в последна сметка преодоля страхотиня Медведев се поздрави с четвърта купа от US Open.

Надал към този момент има 9 победи и единствено 1 проваляне от тенисисти, които са отвън „ Голямата четворка “ като то е на Australian Open през 2014 година от швейцареца Стан Вавринка.

Последният съветски тенисист, който е притежател на трофей от “Шлема” е Марат Сафин. Той завоюва Australian Open през 2005-а, където побеждава Лейтън Хюит на финала. Данил Медведев в профил Григор Димитров на полуфиналите с 3:0 сета, до момента в който Надал надви със същия резултат над италианеца Матео Беретини.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР