Рафаел Надал достигна до осминафиналите на Ролан Гарос след трисетов

...
Рафаел Надал достигна до осминафиналите на Ролан Гарос след трисетов
Коментари Харесай

Рафаел Надал: Отново изпитвам удоволствие от тениса


Рафаел Надал доближи до осминафиналите на Ролан Гарос след трисетов триумф над Ботик ван де Задсхулп. Испанецът още веднъж показва доста добра форма, като на конференцията след дуела разкри, че през последните дни още веднъж е почнал да изпитва наслаждение от играта. Той разяснява и идния конфликт с Феликс Оже-Алиасим, чийто треньор е Тони Надал.

„Страхотно е, че завоювах три мача без да изгубя сет. Мисля, че направих сериозна крачка напред, защото в продължение на два сета и половина играх доста добре. Най-важното за мен сега е, че още веднъж изпитвам наслаждение от тениса и ударите ми стават все по-добри. Виждам, че още веднъж умея да нападам добре с форхенд от главната линия и това ще ме зареди с убеденост и самочувствие за идната подготовка. Както съм казвал и преди, мисля единствено за идващия ден“ – разяснява рекордьорът по трофеи в шампионата.

Надал показа и упованията си за мача против Феликс Оже-Алиасим, чийто треньор е неговият чичо Тони.

„Разбирам за какво ви е забавно да задавате този въпрос, само че за мен е доста просто. Той е мой чичо и не мисля, че желае да изгубя. Той е експерт и сега работи с различен състезател, само че знам, че постоянно желае най-хубавото за мен. Аз изпитвам същото към него. Нямам никакъв проблем с това, че работи с Феликс, даже в противен случай. Той е един от най-атлетичните играчи в Тура, а също така е доста положително и работливо момче. Имам потребност тъкмо от такива мачове, с цел да ревизирам равнището си. Той е четвърти в годишната ранглиста и е в Топ 10 на ранглистата, тъй че ще би трябвало да дам всичко от себе си и в идната подготовка ще работя върху някои характерни неща. Феликс е страховит човек и му искам всичко най-хубаво отсега нататък, с изключение на в неделя“ – добави с усмивка международният №5.

Испанецът още веднъж показа и неодобрението си по отношение на въвеждането на вечерна сесия на Ролан Гарос.

„Не обичам да играя на клей вечер. Казвал съм го и преди и към момента съм на това мнение. Влажността е прекомерно висока и топката отскача по доста по-различен метод. Условията са много по-различни и играта по това време на денонощието би могла да е доста сложна, изключително в случай че е студено. Между дневените и вечерните мачове на клей има голяма разлика. Въпреки това обаче измененията, които уредниците направиха, с цел да изведат шампионата до по-високо равнище, бяха фантастични. Новият „Филип Шатрие“ е необикновен, както и останалите кортове. Иска ми се този развой да продължи и се веселя, че шампионатът се развива“ – приключи Надал.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР