Рафаел Надал демонстрира феноменален характер, след като осъществи обрат от

...
Рафаел Надал демонстрира феноменален характер, след като осъществи обрат от
Коментари Харесай

В главата на шампиона: Ма*ка му, пак ли ще загубя, водейки с пробив в петия сет

Рафаел Надал показва свръхестествен темперамент, откакто реализира поврат от 0:2 сета против Даниил Медведев и да го надвие в над петчасов тенис маратон, с цел да завоюва рекордна 21-ва купата от Шлема, изпреварвайки Новак Джокович и Роджър Федерер във въпросния индикатор. По този метод испанецът взе лек превес в непрекъснатата борба за великолепие сред тримата най-хубави тенисисти в историята, а след това показа страстите си пред камерата на Eurosport:

" Не знам по какъв начин го направих. В момента съм погубен физически, само че в същото време съм доста благополучен. Не мога да опиша своето удоволетворение, тъй като възприятието е доста особено. Умората е голяма и не мога да допускам по какъв начин устоях на натоварването в сходен мач, имайки поради през какво прекосих в последните месеци. Не бях квалифициран за сходно натоварване, само че продължих да се боря и да имам вяра в себе си. Несъмнено това е един от най-емоционалниите мачове в моята кариера, а Даниил беше необикновен и игра чудесно. Съжалявам за него, тъй като на няколко пъти съм бил в сходна позиция и не ми е достигало напълно малко да печеля конкуренцията. Днешният ден обаче е за мен и се борих с всички сили, с цел да бъда на това място.

Истината е, че бях изтощен още след втория сет. Пропуснах съществени шансове да печеля втората част и демонстрирах раздразнителност, което се случи и в края на срещата. Винаги е мъчно против Даниил, защото е доста образован състезател и е податлив непрекъснато да трансформира динамичността на мача. Поради тази причина имам вяра, че занапред му следва да се поздрави с доста трофеи от Големия шлем. През цялото време обаче имах вяра в себе си и се замислих по какъв начин в предишното съм губил доста дуели в Мелбърн от водеща позиция и се надявах този път нещата да се извърнат в моя изгода. Знаех, че ще е съвсем невероятно, единствено че не стопирах да се боря до последната точка, тъй като нямаше да си простя, в случай че не го бях сторил.

" Ма*ка му, още веднъж повеждам с пробив и ще изгубя преднината си, което към този момент ми се случи прз 2012-а и 2017-а година ", тъкмо това си помислих сега, когато Медведев изравни резултата в решителната част. Трябваше обаче да продължа да се боря, въпреки че бях физически погубен. Можеше да изгубя срещата, само че нямаше по какъв начин да се предам и направих всичко допустимо, с цел да остана ментално в дуела. В края пък имах известна доза шанс и съумях да изиграя отличен финален гейм, а страстите в този момент са невероятни " - призна Матадора.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР