Рафаел Надал без никакво съмнение е една от най-големите легенди

...
Рафаел Надал без никакво съмнение е една от най-големите легенди
Коментари Харесай

Спортсмен от класа: Надал се разочарова от неуважителен акт на свой фен към неговия съперник

Рафаел Надал без никакво подозрение е една от най-големите митове в историята на тениса и непроменяемо сме виждали един истински войник на корта в негово лице, който продължава да се бори, когато доста други биха се отказали. Матадора постоянно е бил обичан от почитателите освен поради страхотните си качества на корта, само че и поради неговата невзискателност и постоянно почтително отношение към противника.

Тези добродетели на Рафа се видяха и по време на вчерашния му дуел против италианеца Флавио Коболи от първия кръг на ATP 500 конкуренцията в Барселона. Матадора нямаше никакви проблеми да предолее съпротивата на младия си противник и скоропостижно си обезпечи два следващи мачбола, водейки с 6:2 5:3 и 40:15 в точките. Местните привърженци пък наподобява се ентусиазираха прекомерно доста от прелестното завръщане на своя огромен любим и един от тях прекрачи границите на положителния звук, провиквайки се на италиански с неприемливото " Довиждане, Флавио ", с цел да бъде бъда добре свестен от Коболи.

Думите на последователя обаче стигнаха най-много до ушите на Надал, който се намираше тъкмо под него и манакорецът прекъсна осъществяването на сервиса си, поклащайки недоволно глава след чутото. 12-кратният първенец удостои нарушителя на реда с взор на отрицание, след което се извини на своя противник и завоюва последната точка, от която се нуждаеше, с цел да прати мача в историята.

Here’s the moment.
— F r a n (@_rafalewis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР