Рафаел Надал беше въвлечен в един от най-епичните сетове, които

...
Рафаел Надал беше въвлечен в един от най-епичните сетове, които
Коментари Харесай

Надал оцеля в титаничен първи сет и впоследствие се класира с лекота на 1/4-финал!

Рафаел Надал беше замесен в един от най-епичните сетове, които историята на тениса познава, само че за следващ път сподели какъв необикновен войник е и откри метод да пречупи съпротивата на корави Адриан Манарино, с цел да се класира на четвъртфиналите в Мелбърн - 7:6(14) 6:2 6:2. Така някогашният първенец ще чака вдругиден да премери сили с един всред Александър Зверев и Денис Шаповалов, които играят сега между тях.

Французинът престоя близо пет часа на корта в предходния си дуел против Аслан Карацев, само че не показваше никакви признаци на отмалялост и действаше с голяма доза сила. Манарино непрекъснато променяше ритъма на игра и поставяше Матадора в ексцентрични обстановки, с което съумяваше да извлече неточности от неговата ракета. Всичко това оказа помощ на непоставения играч да доближи пръв до точка за пробив, единствено че Надал я отрази с чудесно ориентиран начален удар и в последна сметка се стигна до тайбрек.

Там международният номер 96 започва стремително, като се регистрира с два превъзходи уинъра по правата от форхенд, които бяха гарнирани с поредност от нападателни ретури и той взе подобаващ задатък от 4:2 точки. Това накара поставеният под номер 6 да покаже най-хубавото от себе си и отговорът на Рафа не закъсня, откакто той пласира замайващ пасингшот от форхенд по късия диагонал, с цел да доближи до два следващи сетбола при 6:4 точки в своя изгода.



Драмата обаче беше надалеч от развръзката си, тъй като французинът хвана на няколко пъти сполучливо в крачка именития си противник и на собствен ред получи опция да завърши сета. Последва серия от смени във водачеството, а двамата играчи съвсем не правеха непредизвикани неточности и всяко разиграване биваше приключено с впечатляващо осъществяване.

Пръв обаче се пропука новобранеца, който разполагаше със сервис при 14:15 от негова позиция и се оправи чудесно със задачата да изкара испанеца от рамките на корта, единствено че реши да не отиграе в свободната част от полето, а да насочи топката право към Мтадора, който реагира незабавно на ненадейно получената опция и осъществя седмия си сетбол.

Това изцяло съкруши Манарино, чиято игра се разпадна съществено във втората част, до момента в който 20-кратният първенец от Шлема действаше с все по-голямо ентусиазъм и реализира първия пробив в мача, който съвсем веднаха дублира и оттова насетне за него се трансформира в протоколна задача да води сета до сполучлива за себе си развръзка.

Надмощието на Надал се придвижи в цялостна мощ и в третия сет, където той на бърза ръка взе брейк преднина, но противникът му сподели предпочитание за битка и незабавно върна равенството в резултата. Впоследствие обаче непоставеният състезател още веднъж се завърна към неубедителните си изяви, а умората към този момент стартира да взема връх над него и той имаше сили да завоюва единствено още едн гейм до края на срещата, която завърши със законосъобразен триумф на манакореца.

Make it 14 Australian Open quarterfinal appearances for!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР