Рафаел Надал беше принуден да пропусне началото на сезона на

...
Рафаел Надал беше принуден да пропусне началото на сезона на
Коментари Харесай

Горчиво завръщане: Надал загуба от световния номер 152 на старта в Синсинати

Рафаел Надал беше заставен да пропусне началото на сезона на твърди кортове, откакто се контузи преди полуфиналния си конфликт на Уимбълдън и трябваше да се откаже от конкуренцията. Рафа получи съществено скъсване на коремен мускул и отсъстваше за над месец от кортовете, а през днешния ден направи своето публично завръщане. Нещата обаче не се развиха съгласно планирането за Матадора и той отстъпи още в откриващия си мач на конкуренцията в Синсинати, отстъпвайки на Борна Чорич.

Хърватинът сега се намира под номер 153 в международната класация, само че това се дължи на събитието, че до наскоро лекуваше контузия, която му попречи да играе шампионати за цяла една година. Чорич обаче постоянно е бил измежду най-талантливите млади състезатели и го потвърди, налагайки се над Матадора със 7:6(8) 4:6 6:3. По този метод балканецът се класира за осминафиналите на надпреварата, където ще премери сили с поставения под номер 15 - Роберто Баутиста Агут.

Надал по никакъв метод не показваше физическо неразположение в началните минути и печелеше с лекост своите подавания. Испанецът си служеше чудесно със своя левичарски сервис, като изкарваше противника отвън рамките на корта и след това завършваше с лекост от форхенд. Непоставеният състезател пък също не отстъпваше и печелеше доста директни точки благодарение на началния си удар, а тази доминация на сервиращите докара до законосъобразен тайбрек. Там Рафа пръв реализира мини пробив и разполагаше със сетбол, единствено че 25-годишният тенисист не се съобщи и незабавно възвърне паритета, след което на собствен ред взе точка на посрещане и по този начин откриващият сет отиде в актива на новобранеца.

Надал увеличи своето ниво във втората част, където стоеше доста по-стабилно в дългите разигравания и експлоатираше неуверения форхенд на съперника. Матадора демонстрираше присъщия си борбен дух и имаше отговор за всеки един опит на Чорич да нападна. Постепенно хърватинът стартира да се пропуква, до момента в който Надал занапред набираше инерция и някогашният номер едно осъществя подобаващ брейк, с чиято помощ изравни общия резултат.

Така спечелилият трябваше да бъде избран в съдбоносен сет, който започва повече от безапелационно за 152-рия в света. Балканецът демонстрираше извънредно високо равнище на начален удар и не разреши нито един път на втория подложен да доближи даже до тъждество. Ударите на манакореца пък омекнаха съществено и това даде опция на новобранеца да поеме самодейността и виждахме постоянно по какъв начин по-младият играч пласира страхотни бекхенди по правата. В последна сметка Чорич осъществя съдбоносен пробив за 4:2 и скоро можеше да отпразнува 3-тата си победа от общо пет мача с 22-кратния първенец от Големия Шлем.

Borna, again
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР