Рафаел Надал беше най-големият съперник на Роджър Федерер. Те плакаха

...
Рафаел Надал беше най-големият съперник на Роджър Федерер. Те плакаха
Коментари Харесай

Надал: Не се чувствам добре, плаках заедно с Федерер и не ме е срам от сълзите

Рафаел Надал беше най-големият противник на Роджър Федерер. Те плакаха дружно след прощалния мач на Федерер на Laver Cup в Лондон. Испанецът беше прочувствен и когато отговаряше на въпроси на публицисти.

„ За мен беше чест да бъда част от този исторически миг. Голяма част от живота ми е овакантяване “, сподели Надал.

„ Вълнуващо, незабравимо, тъжно. Много прочувствено, мъчно е да се опише. В края на всичко, идва ново начало, това е животът. Щастлив съм, че Роджър след доста сложни моменти, през които мина през последните години, беше благополучен да се сбогува на терена. Той го заслужаваше, той е икона, един от най-великите спортисти в историята “, счита Надал.

„ Аз съм доста сензитивен човек. Не ме интересува, че плаках, от време на време това е добре. Трябва да се освободите от страстите си. Част от живота ми мина, тъй че ми е мъчно ”, сподели Надал, който скоро ще стане татко за първи път.

„ Последните няколко седмици бяха сложни, със стрес и малко часове сън. Ситуацията вкъщи е по-сложна от нормално. Трябваше да се оправя напрегнато, друго от това, с което съм привикнал. Всичко е наред. Сега съм спокоен и в този смисъл за мен е значимо, че съумях да дойда самичък “, продължи той.

Той разяснява другарството си с Федерер.

„ Беше значимо за мен, тъй като знаех какъв брой значимо е това за него. Имахме близки връзки отдавна. Разочароващо е, когато си контузен дълго време, това беше сложен интервал за него с доста душевен старания “, сподели Надал и удостовери, че повече няма да играе на тазгодишната Laver Cup.

„ Не съм добре, няма да играя повече в Laver Cup. Трябва да отида в стаята си и да помисля. Изживявам вътрешен спор. Ще видя по кое време отминат тези вълнуващи моменти ”, сподели Надал пред испански публицисти, които го попитаха за пенсионирането му.

“Не знам, още не съм стигнал. Бях близо тази година, няма да неистина. Мислех, че Ролан Гарос може да е последният ми шампионат. Имах поредност от огромни произшествия, както и събития в персоналния ми живот. Но за пенсия още не желая да приказвам, персоналният живот е приоритет, желая всичко да е наред с него. Искам спокоен персонален и професионален живот ”, показа още Надал.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР