Рафаел Надал бе удостоен с огромна чест, получавайки кралски орден

...
Рафаел Надал бе удостоен с огромна чест, получавайки кралски орден
Коментари Харесай

Кралски орден за Рафа Надал заради заслугите му по време на пандемията

Рафаел Надал бе почетен с голяма чест, получавайки кралски медал " Втори май ".

Това е най-високият медал, който локалните управляващи в Испания връчват, като Надал я получи от президента на област Мадрид.

Орденът му бе връчен поради активността на Надал по време на пандемията напролет, когато Испания бе измежду най-тежко засегнатите страни в света.

В тези месеци Матадора загърби тенис подготовката си, като се отдаде на редица дела, с които събра милиони евро в помощ на засегнатите от пандемията.

Той даже бе доброволец на родния си остров Майорка, като с образеца си стимулира стотици младежи от цяла Испания да се включат като доброволци освен в лечебните заведения, само че и разнасяне на хранителни артикули в тежката за страната обстановка.

" Бих желал да почета най-много жертвите на ужасната пандемия, която изживяваме, и техните близки. Пандемията повлия на всички ни по един или различен метод, само че най-много на тези, които изгубиха обичани хора. Бих желал да благодаря на всички здравни служащи.

Също по този начин желая да благодаря и на националните служби за сигурност. Убеден съм, че Испания ще направи това, което постоянно е умеела да прави - ще преодолее най-трудните условия. Винаги сме успявали и този път няма да е изключение

Надявам се, че това, през което прекосяваме сега, скоро ще бъде единствено спомен и ще можем още веднъж да споделяме и да се любуваме на нещата, които ни вършат щастливи, по метода, по който сме привикнали. Надявам се, че тази пандемия ще завърши допустимо най-скоро. Всички вие направихте този ден паметен за мен ", съобщи Надал по време на формалната си тирада.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР