Рафаел Надал бе принуден да се оттегли преди полуфиналния си

...
Рафаел Надал бе принуден да се оттегли преди полуфиналния си
Коментари Харесай

Травма спря Надал на Уимбълдън

Рафаел Надал бе заставен да се отдръпна преди полуфиналния си конфликт на Откритото състезание на Англия по тенис с Ник Кирьос заради скъсване на коремен мускул, което получи в сряда. Испанецът въпреки всичко тренира на Ол Ингланд Клъб преди мача си с австралиеца в последните четири на конкуренцията на сингъл, само че по-късно свика изключителна конференция, в която удостовери, че е заставен да завърши прибързано с присъединяване си на " Уимбълдън ". Тази травма в действителност отшумява за 15а дни, само че е доста мъчителна.

Матадорът бе покрай трета поредна купа от Големия шлем за годината след страхотните си триумфи в Австралия и Франция. В резултат на отказването му, Кирьос отива на първия си край в Шлема в кариерата без игра.

Според информация на испанския вестник " Marca ", медицинските проби разкрили 7-милиметрово скъсване на един от коремните му мускули по време на четвъртфинала с Тейлър Фриц. Рекордьорът по трофеи от Шлема съумя по някакъв метод да измъкне дуела си с Фриц в последните осем, печелейки заключителния пети сет в тайбрек до 10 точки.

" Както можете да си визиите съм тук, тъй като би трябвало да се отдръпва от шампионата. Както всички видяха през вчерашния ден, пострадвам от болежка в коремната област. Не беше окей тогава и в този момент се удостовери - имам скъсване на коремен мускул. Комуникацията е прекомерно закъсняла. Мислех през целия ден за решението, което би трябвало да взема, само че не виждам смисъл да продължа. Много сложни условия - явно е, че в случай че продължа да играя, травмата ще се утежни. Много ми е тъжно да го кажа. Взех това решение, тъй като считам, че не мога да взема два следващи мача при тези условия. Не мога да поднасям с вярната скорост, не мога да върша естествени придвижвания. Не мога да си показва, че ще печеля два следващи мача по този метод и от почитание към себе си, не желая да излизам на корта и да не бъда задоволително конкурентен, с цел да реализира своята цел. Щеше да има голям късмет да нещата да се влошат и, в случай че би трябвало да бъда почтен, преди две седмици се намирах на мъчно място с контузията на стъпалото и в този момент нещата са по-добре в този случай. За мен най-важното нещо е щастието - повече от всяка една купа, всички знаят какъв брой старания влагам, с цел да бъда тук. Не мога да пожертвам този мач и опцията да не присъствам 2-3 месеца от корта, тъй като това ще бъде мъчно за мен ", сподели Рафа на конференция.

Кирьос се класира за първия си край в шампионатите от Големия шлем, където ще играе с спечелилия от другия полуфинал, който опълчва шесткратния първенец Новак Джокович и представителя на домакините Камерън Нори, които играят през днешния ден не преди 17:00 часа българско време.

При дамите за купата на следващия ден ще спорят Елена Рибакина (Каз) и Онс Жабер (Тун).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР