Рафаел Надал бе принуден да пропусне тазгодишното Открито първенство на

...
Рафаел Надал бе принуден да пропусне тазгодишното Открито първенство на
Коментари Харесай

След над 20 години: Рафаел Надал вече не е част от топ 100 на световната ранглиста

Рафаел Надал бе заставен да пропусне тазгодишното Открито състезание на Франция поради травмата, която получи по време на Аустрелиън Оупън през януари и поради която неотдавна трябваше да се подложи на интервенция. Така испанецът не съумя да отбрани миналогодишния си трофей в Париж и загуби цели 2000 точки, които съставляваха над 80% от точковия му актив, и по този метод напусна топ 100 за първи път от 14 април 2003 година. В момента Матадора разполага с едвам 445 точки, които му отреждат място под №136 в международната класация.

22-кратният притежател на титли от Големия шлем заяви още, че няма да играе през идващите няколко месеца и има намерение да приключи кариерата си през 2024 година, като преди този момент ще се опита да бъде подготвен за дуелите на Испания за Купа " Дейвис " в края на този сезон. Това значи, че регресът му в международната ранглиста ще продължи и в края на годината  той ще има едвам 45 точки в сметката си.

Въпреки това обаче Надал ще остане в историята като тенисиста, прекарал най-вече следващи седмици измежду най-хубавите 10 в света - 912 (от 25 април 2005 година до 20 март 2023 година).

Rafael Nadal leaves the top 100 for the first time april 2003.

+ than 20 years.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР