Рафаел Матош и Луиза Стефани от Бразилия спечелиха титлата на

...
Рафаел Матош и Луиза Стефани от Бразилия спечелиха титлата на
Коментари Харесай

Бразилци са новите шампиони на Australian Open при смесените двойки

Рафаел Матош и Луиза Стефани от Бразилия завоюваха купата на смесени двойки на Откритото състезание на Австралия по тенис.

На финала Матош и Стефани победиха Саня Мирза и Рохан Бопана от Индия със 7:6(2), 6:2 за 87 минути.

Мирза изигра последния си мач на шампионат от Големия Шлем в кариерата си. Индийката, който завоюва шест трофеи от Шлема на двойки, от които три при смесените дуети, в това число в Мелбърн през 2009 година, ще се отдръпна от тениса идващия месец след шампионата в Дубай.

Мирза беше доста прочувствена по време на награждаването.

" Ако рева, това са сълзи от благополучие. Не желая да лишавам момента на Матош и Стефани, които заслужават купата ", сподели тя.

36-годишната Мирза дебютира на шампионат от Големия Шлем преди 18 години в Мелбърн, когато беше победена от бъдещата шампионка за 2005-а Серина Уилямс в мач от третия кръг.

" Имах привилегията да се връщам тук още веднъж и още веднъж, да печеля няколко трофея и да играя страхотни финали. " Род Лейвър Арина " беше в действителност специфичен в живота ми и не можех да се сетя за по-добър корт, на който да завърша кариерата си на шампионат от Големия Шлем, добави тя.

Мирза беше на 14 години, когато за първи път игра дружно с Бопана.

" Наистина е особено за мен да играя дружно със Саня. За страдание, не успяхме да спечелим купата, само че доста й благодаря за това, което направи за индийския тенис ", сподели 42-годишният Бопана.

Бразилците завоюваха първия сет след тайбрек, а във втората част направиха два пробива и затвориха дуела с втория си мачбол.

Стефани и Матош нямат загуба като двойка, откакто са спечелили всичките си седем мача дружно на " Юнайтед къп " и в Мелбърн Парк.

Стефани сподели, че поканата от Матош да играят дружно при завръщането й от сериозна травма на коляното й е дала ентусиазъм, когато е приключила рехабилитацията си предходната година.

" Беше към " Уимбълдън " предходната година и той ме попита по какъв начин се оправям. Правех рехабилитация... това беше огромна мотивация за мен да продължа да работя интензивно и да се боря за завръщане на корта. А в този момент сме тук, печелим първия си шампионат от Големия шлем дружно в Австралия на този хубав корт... това е сбъдната фантазия ", сподели бразилката.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР