Rafa Nadal Open by Sotheby’s, втори кръг на квалификацииАлександър Лазаров

...
Rafa Nadal Open by Sotheby’s, втори кръг на квалификацииАлександър Лазаров
Коментари Харесай

9 поредни загубени гейма не спряха Лазаров за втора победа в Манакор


Rafa Nadal Open by Sotheby’s, втори кръг на квалификации
Александър Лазаров – Алберто Баросо Кампос 6-4, 0-6, 6-3


Александър Лазаров реализира впечатляващ поврат, който му разреши да откри място в главната скица на Чалънджър шампионата на хард, който се организира в академията на Рафа Надал в Манакор.

Във втория кръг от квалификациите Лазаров победи испанеца Алберто Баросо Кампос след 6-4, 0-6, 6-3.

След извоювания първи сет Лазаров загуби 9 следващи гейма и по този начин се озова в обстановка 0-3 в третия сет. Това обаче не го отчая. Той резервира самообладание и самообладание, с цел да реализира на собствен ред серия от 6 следващи гейма за крайната победа.

Двамата имаха сходни индикатори на първи и на втори сервис. Един пробив при започване на мача реши изхода на първия сет. Лекият спад на Лазаров във втората част бе мигновено употребен от противника му, който на бърза ръка се озова в отлична позиция за продобиване на мача.

Само че Алекс показва непремиримост. Пробивът за 2-3 сякаш го накара да се отпусне и до края бе изрично по-добрият на корта.

За него това е пети случай през сезона, в който преодолява квалификации на Чалънджър шампионат като най-хубавото му достижение бе четвъртфиналът в Шимкент през май.

Двете победи в Манакор ще му обезпечат напредък в ранглистата и приближаване до рекордната му 370-а позиция. По-късно през днешния ден той ще разбере и кой ще бъде негов противник в първи кръг на главната скица. Лазаров ще играе и на двойки дружно с Алекс Донски.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР