Радващата се на най-голяма подкрепа партия в България се отказа

...
Радващата се на най-голяма подкрепа партия в България се отказа
Коментари Харесай

Ройтерс: Политическият вакуум в България я отдалечава от еврозоната, фонда на ЕС и справянето с COVID-19

Радващата се на най-голяма поддръжка партия в България се отхвърли от напъните да управлява държавно управление на малцинството във вторник след тънката като бръснач победа на парламентарните избори предишния месец, увеличавайки вероятността за нови избори по-късно тази години, разяснява Ройтерс.

Партията не съумя да завоюва поддръжката на своите евентуални съдружници, две дребни антикорупционни партии, откакто отхвърли да подпише политическо съглашение с тях и предложи министри, които съгласно тях са негодни за битка с корупцията на високо ниво в най-бедната държава-членка на Европейския съюз.

В изказване, излъчено онлайн във Фейсбук, и упрекна двете партии в изменничество.

" Без поддръжката на протестните партии няма да предложим държавно управление ", сподели Трифонов. " Ясно е, че митингът против ГЕРБ и всичко (което беше направено) от ГЕРБ остана в предишното, до момента в който сега в Народното събрание виждаме политически упоритости, двуличие, неистини, изменничества и игри, които са безусловно неприемливи за мен. "

Неуспехът на Има Такъв Народ усилва вероятностите за нови избори тази година, създавайки политически вакуум, който може да попречи на способността на България да се оправи с предстоящата нова вълна на COVID-19 или да се възползва от фонда на Европейски Съюз за възобновяване от ковид, разяснява Ройтерс.

„ Настоящата липса на изясненост във връзка с многогодишна политическа стратегия, за която едно непрекъснато държавно управление е от решаващо значение, прави стопанската система по-уязвима на фона на здравната рецесия “, споделя Денис Шен, анализатор от рейтинговата организация Scope. " Несигурността може в допълнение да повлияе на графика за присъединение към еврозоната ", сподели той.

Според конституцията ще има още два опита за образуване на държавно управление от други партии, само че анализаторите споделят, че възможностите им за триумф наподобяват лимитирани, заключава Ройтерс.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР