Радваме се, че има правителство.Така американският посланик у нас Кенет

...
Радваме се, че има правителство.Така американският посланик у нас Кенет
Коментари Харесай

US посланикът: Радваме се, че има правителство. Магнитски е за хора, които искат да го разглеждат като способ в борба с корупцията

" Радваме се, че има държавно управление. "

Така американският дипломат у нас Кенет Мартен разяснява в ефира на Нова тв " странния случай " (по водещата Лора Крумова) у нас - на (не)коалиционното ръководство.

  " Не е моя работа да разясня дали казусът е чудноват или не. Важното е дали държавното управление може да действа, да работи и да реализира изгоди за българските жители. От нашата позиция на външни лица, наподобява го прави. Знаете, времената са сложни. Има война в Украйна, която води до редица последици освен за Украйна, само че и за стопанските системи на доста страни по света, в това число възходящи цени на доста храни, както и неустойчивост, довела до увеличението на цените на нефта. Има доста последствия. Смятам, че държавното управление се е справило добре с превъзмогването на тежки времена ", съобщи дипломатът.

По думите му Съединени американски щати не избират държавното управление в България, значимото било дали работи. " От нашата позиция на външни лица наподобява го прави ", уточни той.

И добави:

" Ще се случат положителни неща на България благодарение на това че има държавно управление ".

Мертен даде образец с това, че през ноември се чакала американска бизнес делегация. Доскоро в Щатите му казвали, че няма да дойдат у нас поради неналичието на устойчиво ръководство.

" Радваме се, че има държавно управление, радваме се че са избрали да работят в тясно съдействие с Европейски Съюз, НАТО и с нас ", съобщи посланикът.

Бе запитан обаче за закона " Магнитски " - има ли резултат, откакто очевидно в България няма. Без да се загатват имена, стана ясно, че се засяга глобеният Делян Пеевски, който сега се изявява като ръководещ, конституционалист, водач на Движение за права и свободи и държавен началник.

" Законът " Магнитски " в общи линии е създаден, гласуван и наведен в действие, с цел да отбрани американската финансова система. Дотолкова, доколкото той е потребен за хора в други страни, които желаят да го преглеждат като прийом за битка с корупцията – той е от изгода ", отвърна US посланикът.

Но не и в България явно - уточни водещата.

" Не бих споделил, че няма значение. Бих споделил, че това е законодателство, въведено за отбрана на американските финансови институции, финансова система. Не бих споделил, че не е постигнал резултат ", посочи.

По думите му е въпрос " на оборване на обстоятелствата ", не е единствено в случай че помечтаеш за това да паднат обвиняванията. Трябва да " да докажеш, че събраните доказателства са подправени ".

" В общи линии не обсъждаме проекти за прибавяне на нови имена. Това не е тематика, която обсъждаме ", съобщи на въпрос за нови наказания.

На въпрос за различен от глобените по закона - Васил Божков, който се прибра в България, Мартен уточни, че за Съединени американски щати е било изненада прибирането му. И нямат общо.

Цялото изявление вижте.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР