Радвам се за пореден път да поздравя моите колеги по

...
Радвам се за пореден път да поздравя моите колеги по
Коментари Харесай

Проф. Пенов: Юридическият факултет в СУ създава правната наука у нас и утвърждава нейния авторитет

Радвам се за следващ път да поздравя моите сътрудници във връзка 130 години от основаването на юридическото обучение в България.

Това е факултетът, който е съдействал за развиването на юридическото обучение в България и в който е основана главната част от българската правна книжнина. Успяхме да поддържаме сборник на написаното във факултета, където години след години надграждаме и събираме това, което е написано от нашите прародители, с цел да могат да го употребяват актуалните генерации и практиката. Това сподели министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов в приветствието си във връзка 130 години от основаването на Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “.
Юридическият факултет на Софийския университет има контакти с повече от 70 висши учебни заведения от Европейския съюз, където студентите имат опция да затвърждават своите познания и своя престиж. Благодарение на студентската интензивност те реализират триумфи на интернационалните надпревари по право, добави проф. Пенов. Той изясни, че студенти, показали се добре на интернационалните надпревари, приготвят за тях своите по-млади сътрудници.
Министър Пенов добави, че точно в Юридическия факултет се намира и най-богатата библиотека за юридическа литература. Всички декански управления поставиха големи грижи, с цел да съхраним написаното. Никъде другаде не може да намерите всичките издания на „ Държавен вестник “ от основаването му до момента. Никъде другаде не може да намерите такива скъпи издания на учени в региона на правото, с изключение на в библиотеката на нашия факултет, обърна се към студентите министърът на образованието и науката.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР