Радвам се да посрещна моя приятел Бойко Борисов. За последно

...
Радвам се да посрещна моя приятел Бойко Борисов. За последно
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ! Ердоган с много силни думи за бежанците след срещата с Борисов, честити ни утрешния национален празник НА ЖИВО

Радвам се да посрещна моя другар Бойко Борисов. За последно се срещнахме през януари на церемонията по разкриване на Турски поток в Истанбул. Това съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган след края на работната вечеря с българския министър председател Бойко Борисов.

За последната седмица на май насрочихме съвещание на Съвета за стратегическо съдействие, което ще се организира в София, заяви турският държавен глава.

"Преди време споделих, че в случай че не бъде направена обективна делба на товара с бежанците, ще отворя границите. Турция извърши всички свои отговорности по подписаното съглашение. Европейски Съюз не извърши отговорностите си от декларацията. Европейски Съюз и през днешния ден продължава да ползва двоен стандарт.

Похарчихме над 40 милиарда Обещахте, че в границите на година ще отпуснете 6 милиарда евро. Отпуснаха ли тези средства - не. Сега споделят, че ще провиснал 1 милиарда Кого залъгвате? ", попита Ердоган.

"Днес споделих на премиера, че тези пари към този момент не ги желаеме. Никой няма право да се подиграва с достолепието на Турция. Европейски Съюз продължава да ползва двоен стандарт.

Турция продължава да дава интернационална протекция на тези, които желаят помощ. Бежанците са свободни да напущат страната, в която се намират и да избират друга страна. Невъзможно е насилственото задържане на тези хора в друга страна. Те напущат Турция със своята свободна воля ", посочи Ердоган.

"Както Гърция, по този начин и другите страни са длъжни да дават нужната протекция ", уточни той.

Днес гръцките сили за сигурност убиха двама бежанци, а един е тежко ранен. Председателят на Европейския съвет твърди, че ще посети гръцко-турската граница. По всяка възможност ще стане очевидец на нечовешкото отношение, на което са подложени бежанците ".

"Искам да изразя удовлетворение от здравомислещата позиция на България. С България имаме великолепно съдействие.

Това разбиране за съдействие и взаимност би трябвало да е образец за всички страни от Европейски Съюз. Турция е подготвена за съдействие с всички страни от Европа, които споделят това мнение за съдействие ", съобщи президентът Ердоган.

"Искам да благодаря на моя другар Бойко Борисов за проявената взаимност и още от през днешния ден желая да ги поздравя за утрешния народен празник ", сподели в умозаключение Ердоган.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР