Радвам се, че за пореден път имам честта да обявя

...
Радвам се, че за пореден път имам честта да обявя
Коментари Харесай

200 състезатели участват в Петия национален детски турнир по таекуон - до за купа „Плевен“

„ Радвам се, че за следващ път имам достойнството да разглася началото на Националния детски шампионат по таекуон-до за Купа „ Плевен “. Това е петото издание на спортната демонстрация, което демонстрира и потвърждава любовта на всички вас и нас към този спорт. Няма по какъв начин човек да не се радва, когато вижда толкоз доста младежи в спортната зала “.



С тези думи през днешния ден ръководителят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев разгласи началото на Националния детски шампионат по таекуон - до за купа „ Плевен “, който за пета поредна година се организира под негов патронаж.

„ Турнирът потвърждава потребността от срещи в духа на великодушие и другарство. Доказва и упоритостта на уредниците, които съумяват макар компликациите, за което в качеството си на представител на локалната власт - откровено им благодаря “, обърна се към присъстващите в спортната зала Мартин Митев.



Той насочи лична признателност за положителната организация към президента и основен треньор на плевенския Спортен клуб по таекуон-до „ Атила “, Даниел Цаков.

„ Тази година особеното в организацията е мястото - хазаин на предходните издания беше зала „ Спартак “. Но заради ремонта, който продължава там, през днешния ден ще разчитаме на изискванията, които предлага Ученическата спортна школа. И с цел да може час по-скоро да стартира същинската част на този празник на младостта и спорта - няма да лишавам повече време. На всички състезатели поисквам триумф в дуелите, и по традиция ще припомня - борбите би трябвало да бъдат спортсменски, а успеха - не непременно. Успех на всички участници и техните треньори “, пожела Мартин Митев.



Сред формалните посетители на откриването на шампионата бе и Йордан Грижов - ръководител на Постоянната комисия по юношески действия, спорт и туризъм към локалния парламент, който също пожела триумф на шампионата.



Председателят на локалния парламент и ръководителят на Спортната комисия имаха достойнството да връчат и първите награди на спечелилите в категориите.

 Националният детски шампионат по таекуон-до за Купа „ Плевен “ е част от годишния Спортен календар на Община Плевен и календара на Българската федерация по таекуондо ITF.



Тази година в шампионата вземат участие над 20 клуба от страната с близо 200 състезатели. Те мерят сили в три възрастови категории - 8-9 години, 10-11 години и 12-13 години. Организатор на спортната демонстрация е Спортен клуб по таекуон-до „ Атила “ - Плевен с президент и основен треньор Даниел Цаков и с поддръжката на Община Плевен.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР