Радвам се, че през последните три години имах честта да

...
Радвам се, че през последните три години имах честта да
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Добри години за българския боен флот

Радвам се, че през последните три години имах достойнството да бъда част от началото на една позитивна смяна за Българската войска и за военния ни флот, започвайки с плана за два нови кораба, който следва да бъде финализиран, преминавайки през придобиването на още морски съдове, въпреки и втора ръка, стигайки до стрелби, които не са се случвали 18 години – практическите ракетни стрелби с брегови ракетен комплекс „ Рубеж “. С тези думи министърът на защитата Красимир Каракачанов се обърна към персоналния състав на Военноморските сили на тържеството във връзка 141-ата годишнина от тяхното основаване. В него участваха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, регионалният шеф на Варна Стоян Пасев и представители на локалната власт в града.

Министър Каракачанов напомни, че в своята история българският боен флот има обичаи и е извоювал победи, с които малко страни могат да се похвалят. „ Въпреки всички компликации ви поисквам да носите гордо униформата на български военнослужещи и да живеете с ясното схващане, че каквото и да се случва в България има една институция – Българската войска, която не се въздейства от политически конюнктури. Тя е част от българската история и до ден сегашен е съхранила нашата страна на тези географски ширини “, съобщи министърът на защитата. Той награди с кортик командира на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов за потвърдени професионални достижения, високи заслуги във военното дело, свързани с укрепването на сигурността и защитата на страната и с развиването на Военноморските сили и във връзка празника. Министър Каракачанов отличи с наградни знаци и военнослужещи за доблестната им работа във Военноморски сили.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов също отличи военнослужещи от състава на Военноморски сили за потвърден висок професионализъм при осъществяването на дилемите си. „ Благодаря ви, че поддържате отбранителни качества на равнище, което ни разрешава да бъдем благонадежден съдружник, да подсигуряваме суверенитета, териториалната целокупност на страната, да пазим нашето море “, сподели той в обръщението си към персоналния състав на военния ни флот. Адмирал Ефтимов акцентира, че последните години са положителни за Българската войска и за Военноморски сили. „ Успяваме да превърнем военните цели в политически цели, които да бъдат ресурсно обезпечени “, уточни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР