Радвам се, че мога да пея с много приятели, както

...
Радвам се, че мога да пея с много приятели, както
Коментари Харесай

Пласидо Доминго за Соня Йончева: Тя е изключителен колега

Радвам се, че мога да пея с доста другари, както в този случай със Соня Йончева, която е извънреден сътрудник. И мисля, че гласовете ни звучат хубаво дружно. Това са думи на Пласидо Доминго, споделени в документалния филм „ Гала в София ". Премиерата бе довечера в Дома на киното, в границите на фестивала Master of Art.

В лентата Доминго споделя за нашето сопрано, че е извънредно земен човек и не се държи като звезда. През 2010 година, в Милано, Соня Йончева печели състезанието Operalia, проведен от Пласидо Доминго.

„ Когато се роди концепцията да се прави „ Гала в София ", 2021 година, изкуствата и ние, всички, бяхме минали през интервала коронавирус, който беше извънредно тежък – за нашето физическо здраве, само че и за нашето психическо здраве, също. Затова аз като актьор поех ролята да ви събера отново всичките дружно – в името на изкуството, на музиката, да дойдем и да послушаме музика дружно. И нямаше по какъв начин да не се обадя на Пласидо Доминго, който е толкоз алегоричен в моята история. Човек, който толкоз ме е подкрепил, и на който държа ужасно доста. Той е част от моето семейство ", сподели Соня Йончева преди премиерата на кино лентата.

„ Галата се заформи по толкоз характерен и хубав метод. И аз не чаках да реализира резултата, който се реализира. Благодаря на всички, които участваха там, на място. Нямаше по какъв начин да не го снимаме, тъй като това се оказа един страховит документ. Всички актьори бяха доста надъхани. Нашият бекстейдж беше катедралата и това беше в действителност огромно преживяване. Защото всички имаха невероятни страсти да вземат участие в самия план ", сподели още Соня Йончева, представена от Българска телеграфна агенция. 

„ Искам да благодаря на Найден Тодоров и Софийската филхармония, които прегърнаха тази концепция, появиха се дружно с нас, и дадоха отговор положително на безусловно всичките мои луди хрумвания. Събрахме се, направихме концерта. И аз доста се надявам, в бъдеще да се случи отново и още веднъж. Това ще бъде за мен голям подарък, в случай че го превърнем в традиция. Ще бъде в действителност необикновено ", добави Йончева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР