Радвам се, че мога да бъда домакин на толкова много

...
Радвам се, че мога да бъда домакин на толкова много
Коментари Харесай

Румен Радев: Нашите гвардейци винаги са били пазители на държавността

Радвам се, че мога да бъда хазаин на толкоз доста млади българи, поели по славните стъпки на националната гвардейска част. Това сподели президентът Румен Радев в приветствието си към младежите от Втори училищен гвардейски отряд към Основно учебно заведение “д-р Петър Берон”-Плевен, които той одобри на “Дондуков” 2.

„ За годините на своето битие би трябвало да знаете, че нашите гвардейци постоянно са били пазители на държавността. Винаги са носили в сърцата си висок дух и са били знак на нашето българско достолепие. Стройните гвардейски редици, както видяхте през днешния ден, са част от визитката на България. Искам да ви пожелая да бъдете като тях, да отстоявате и да пазите нашата родна земя, нашите обичаи и българската държавност, да бъдете възвишени в мислите си и почтени в делата си “, съобщи Радев. По думите му да носиш гвардейска униформа е въпрос на чест и отговорност.

„ Скъпи млади гвардейци, вие имате тази голяма отговорност към нашите предшественици, които защитаваха и градиха България. Вие сте горделивост освен за родните Плевен и Кърджали, само че и за всички нас, тъй като вашите старания са мостът сред историята и утрешния ден. Те не престават идеята за почтена и мощна България. Вярвам, че образеца и куража, който давате, ще бъде последван и от доста други. Вярвам, че няма да остане български град без училищен гвардейски отряд или оркестър. Искам да благодаря особено на вашите ръководители, учители, за поддръжката и вдъхновението вие да поемете по този път. желая да ви пожелая да бъдете здрави и доста триумфи във вашата родолюбива активност. На добър час “, обърна се към младите гвардейци президентът.
 img_9476  img_9581-copy  img_9607-copy  img_9625  img_9638
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР