Радвам се, че местната власт и гражданите на Пирдоп се

...
Радвам се, че местната власт и гражданите на Пирдоп се
Коментари Харесай

Стефан Янев посети Пирдоп по случай празника на града

" Радвам се, че локалната власт и жителите на Пирдоп се стремят да вземат решение по положителен метод обществените и икономическите проблеми, тъй че да трансфорат града в по-добро място за живеене. " Това съобщи министър-председателят Стефан Янев в Пирдоп, където участва на честването на Деня на града.

Премиерът уточни, че отбелязването на днешния празник е израз на почитание освен към предишното, само че и към бъдещето. " Мястото, на което се намираме - Еленската базилика, е връзката сред традициите и вярата за една по-добра България на следващия ден. Това ни събира и ни прави същински българи ", акцентира в словото си министър-председателят Стефан Янев.

На празника на Деня на Пирдоп участваха още Негово високо преосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, заместник-министърът на културата Пламен Славов и регионалният шеф на Софийска област Радослав Стойчев. Д-р Пламен Стоянов, доктор в общинската болница в града, получи званието " Почетен жител на град Пирдоп " за дейна гражданска позиция и за принос към публичното богатство.

 Снимка: Министерски съвет

След формалната част министър председателят Стефан Янев прегледа Еленската базилика - един от знаците на града - раннохристиянски архитектурен и археологически монумент, включен в програмата за предпазени обекти на ЮНЕСКО.

 Снимка: Министерски съвет

 Снимка: Министерски съвет
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР