Радвам се, че има обсъждане да се строи детска болница

...
Радвам се, че има обсъждане да се строи детска болница
Коментари Харесай

Директорът на болница Лозенец иска Педиатрията да е част от болницата чрез надграждане

Радвам се, че има разискване да се строи детска болница в двора на болница „ Лозенец ”. Хубава вест – само че е взето решение, което не дава отговор на безспорни никакви критерии, на база на точни разбори и оценка за цялата система. Това съобщи шефът на болница „ Лозенец ” доцент Радосвет Горнев.

Никой не е срещу да се надгражда университетска болница „ Лозенец ”, добави Горнев. Не съм срещу да се строи, да се надгражда в двора на болничното заведение – само че не е явен статутът на парка на болничното заведение. Строежът обаче би трябвало да е част от университетска болница „ Лозенец ”, сподели той пред Българска национална телевизия.
Лекарите от болница „ Лозенец “: Кацаров прави безумия
Колективът на болница „ Лозенец “ е изправен пред голямо тестване, това обявиха протестиращи лекари от лечебното заведение,...

В България повече от десетилетие не се е правила детска бъбречна трансплантация, съобщи доцент Горнев и настоя, че в болница „ Лозенец ” има най-хубавата детска трансплантология.

Безумно е да се събират две сдружения – това на Педиатрията на болница „ Лозенец ”, което ще отнеме най-малко 2 години. Трябва надграждане – откриване на нови отделения, преструктуриране, софтуерно застраховане. Трябват ни звена, осигуряващи интензивно лекуване за деца, изброи доцент Горнев.

Нека хората, които вземат решения, помислят добре, тъй като следствията са дълготрайни - в случай че нещо се унищожи, доста време би трябвало да се възвърне, предизвести доцент Горнев. Той съобщи, че митингът на медиците в болничното заведение поради метода на пренасяне на Педиатрията е състоятелен и той го поддържа. Доцентът заприказва и за " съсипване на болница " Лозенец ", откакто беше запитан дали служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров не е прекомерно концентриран там.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР